Uusi Gran Turismo paljastui PlayStation 4:lle

Gran Turismo Sport on ensimmäinen PS4:lle rientävä Gran Turismo -sarjan osa. Peliä on kehitetty yhteistyössä FIA:n kanssa.

27.10.2015 19:02

Sonyn rakastettu autopelisarja Gran Turismo on viimein tekemässä debyyttinsä PlayStation 4:llä. Osana Paris Games Week -tapahtumaa yhtiö paljasti yhdessä Polyphony Digitalin kanssa Gran Turismo Sportin, jota tavoitellaan parhaillaan markkinoille ensi vuodeksi.

Pelisarjan isä Kazunori Yamauchi on luvannut Gran Turismo Sportista realistisinta sarjan osaa koskaan, joskaan ilmeisesti kyseessä ei ole kuitenkaan aivan tavanomaisin mahdollinen Gran Turismo -peli. Gran Turismo Sportin ytimessä sykkivät kaksi verkossa ajettavaa mestaruuskilpailua, joita ajetaan itse kansainvälisen autoliiton FIA:n valvonnan alla. Toinen näistä on Nations Cup, jossa pelaajat edustavat kilpailussa omaa kotimaataan, kun taas Manufacturers Cupissa pelaajat liittoutuvat oman lempiautonvalmistajansa kanssa yhteen kilpailemaan muuta maailmaa vastaan.

Sonyn mukaan mestaruuskilpailuissa menestyviä tullaan palkitsemaan samaan malliin kuin oikean elämän moottoriurheilumestareita seremonioineen kaikkineen.

Täysin tarkkaa tietoa ei vielä vain ole siitä, millainen Gran Turismo Sport tulee olemaan kokonaisrakenteeltaan näiden uusien kilpailujensa kanssa. Ilmeisesti tulossa ei ole sentään aivan pelkästään vain hampaat irvessä tapahtumaa kisaamista, sillä Sonylla on kyllä luvattu, että Gran Turismo Sportin pitäisi olla myös varsin helposti lähestyttävä ajelukokemus, joka ei koostu vain verkkoajelusta. Kenties lisää tiedetään ensi vuoden alussa, kun pelin beetaversio saapuu pelaajien kokeiltavaksi.

Gran Turismo Sport tulee olemaan yhteensopiva PlayStation VR -virtuaalitodellisuuslasien kanssa.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa