Uusi eSports-yhdistys WESA pyrkii elektronisen urheilun kattojärjestöksi

Elektronisen urheilun maailmaan yritetään tuoda järjestystä uudella WESA-yhdistyksellä.

13.5.2016 16:09

Uusi eSports-yhdistys World Esports Association eli WESA on astunut virallisesti julkisuuteen tänään perjantaina.

WESA:n takaa löytyy lukuisia eSports-tapahtumia järjestämässä ollut Electronic Sports League (ESL), jonka pyrkimyksenä on saada elektroniselle urheilulle oma eräänlainen FIFAn kaltainen kattojärjestö. Toiveena ESL:llä olisi, että WESA pystyisi kokoamaan yhteen niin pelaajat, joukkueet, turnausjärjestäjät kuin lähetystoiminnastakin vastaavat tekijät ja tuoda hieman järjestystä elektronisen urheilun maailmaan yhteisten käytäntöjen ja pelisääntöjen muodossa. 

– Tämä on äärimmäisen jännitävää aikaa olla tekemisissä elektronisen urheilun parissa. Sen vain muutamassa vuodessa tapahtunut vauhdikas kasvu on tehnyt selväksi, että alalla on aina vain kasvava tarve järjestelmällisyydellä, mikä koskee sekä turnausten järjestäjiä että myös pelaajia. WESA tarjoaa alustan juuri tähän tarpeeseen. Se auttaa organisoimaan työmme ja uramme, rakentamaan turvaverkkoa ja tarjoamaan ratkaisun liiketoiminnallisiin ja lakiteknisiin kiistoihin, Ninjas in Pyjamas -joukkueen edustaja Christopher “GeT_RiGhT” Alesund kuvailee.

ESL:n kanssa WESA:a ovat olleet hahmottamassa kahdeksan nimekästä eSport-joukkuetta. Nämä ovat Fnatic, Natus Vincere, EnVyUs, Virtus.pro, G2 Esports, FaZe, Mousesports ja juurikin Ninjas in Pyjamas. Sen sijaan tiedossa ei vielä ole, mitä esimerkiksi Blizzardin, Valven ja Riotin kaltaiset yhtiöt ajattelevat uudesta järjestöstä. Sen lisäksi, että yhtiöt ovat vastanneet eräiden maailman suosituimpien eSport-pelien luomisesta, ovat ne järjestäneet myös omia merkittäviä turnauksia kyseisten pelien ympärillä.

Lähde: WESA, Eurogamer

Lisää luettavaa