Uusi Apple TV paljastui – ensimmäinen peliryntäys jo tapahtumassa

Apple on julkistanut uuden Apple TV -mallin, joka uudella kaukosäätimellään ja sovellusläheisyydellään hakee jalansijaa pelimarkkinoidenkin puolelta.

9.9.2015 23:50

Teknologiayhtiö Apple on tuonut julki uuden Apple TV -mediasoittimen, jonka pitäisi olla aiempaa mielenkiintoisempi ilmestys pelaamisesta kiinnostuneille käyttäjille.

Vanhemmista Apple TV -malleista poiketen uutukainen ollaan viimein varustamassa kokonaan omalla sovelluskaupalla, jonka pitäisi mahdollistaa aina vain kattavamman ohjelmistotarjonnan muodostumisen laitteelle. Perinteisten Netflixien ja vastaavien rinnalla rooliaan Apple TV:llä voivatkin nyt nostaa viimein varsinkin pelit, joita onkin uutta laitetta varten paljastettu jo useita.

Ensimmäisten julkistusten perusteella Apple TV:llä nähtävät pelit eivät tule välttämättä hirveästi eroamaan iOS-tarjonnasta. Tähän mennessä Apple TV:lle on esitelty esimerkiksi viime vuonna mobiililaitteille tuotu Crossy Road, musiikkipelistudio Harmonixin rytmikäs urheilupeli Beat Sports, jo ennalta myöskin mobiililaitteille matkaa tehneet Guitar Hero Live, Rayman Adventures ja Disney Infinity 3.0 sekä entisen Medal of Honor -tuottajan Greg Goodrichin tuore kolmannen persoonan räiskintäpeli Fantastic Plastic Squad.

Julkistetut pelit käyttävät ensisijaisesti hyödykseen Apple TV:n uutta kauko-ohjainta. Muutaman napin lisäksi kauko-ohjain on varustettu sekä lasisella kosketuslevyllä, äänikomentomahdollisuuksilla että myös hyvin Wii-henkisillä liikkeentunnistusominaisuuksilla. Virallista peliohjainta Apple ei TV:lle ole paljastanut, mutta se on kyllä vahvistanut, että kolmansien osapuolten ohjaimia voi laitteella käyttää.

Käyttöjärjestelmänään uusi Apple TV käyttää niin sanottua tvOS:ää. Se on luotu iOS:n pohjalta ja se näin ollen tukee esimerkiksi mobiililaitteilta jo tuttua Game Center -palvelua ja Metal-ohjelmointirajapintaa.

Uusi Apple TV on tarkoitus julkaista ensimmäisissä maissa lokakuussa ja saapua vielä vuoden loppuun mennessä noin sadalle markkina-alueelle. Laitteen 32 gigatavun malli on kustantamassa Yhdysvalloissa 149 dollaria (n. 130€) kun taas 64 gigatavun version saa Jenkeissä 200 dollarilla (n. 180€). Laitteiden sisällä hyrrää 64-bittinen A8-prosessori ja kaksi gigatavua keskusmuistia.

Lähde: Apple (1), (2), (3)Polygon

Lisää luettavaa