Uudistetun System Shockin Kickstarter-kampanja käynnistyi vauhdilla – alpha-demo jo pelattavissa

Uudistetun System Shock -seikkailun Kickstarter-kampanja etenee kiitettävää tahtia.

29.6.2016 07:53

Looking Glass Studiosin vuonna 1994 käynnistynyttä System Shock -pelisarjaa käynnistellään uudelleen Kickstarterin turvin.

Toistaiseksi ainoastaan System Shock -nimellä kulkeva projekti lupailee käynnistellä legendaarista sarjaa uudestaan – kyseessä ei siis ole ajan hengen mukainen remasterointi. Kehittäjänä toimiva Nighdive Studios on haalinut mukaan useita alan veteraaneja alkuperäisen System Shockin konseptitaiteilija Robb Watersista lähtien. Myös Planescape: Tormentin ja Fallout 2:n parissa työskennellyt Chris Avellone on aktiivisesti mukana kuvioissa.

Kauttaaltaan uudistettu System Shock rullaa Unity-pelimoottorin voimin ja koko paketti on luonnollisesti tarkoitus saada nykypelien standardien tasolle niin teknisesti kuin pelillisestikin. Kehitystyö on edennyt jo niinkin pitkälle, että Nightdive Studios on uskaltanut julkaista pelistään pelattavan alpha-vaiheen demon.

Kehittäjien 900 000 dollarin Kickstarter-tavoite on täyttymässä kiitettävää tahtia, sillä budjettia on kertynyt alle vuorokaudessa jo reilut 300 000 dollaria. Joukkorahoituskampanja jatkuu aina heinäkuun viimeisille päiville saakka.

System Shock on tarkoitus saada julkaistua ensi vuoden loppupuolella PC:lle, Macille sekä Xbox Onelle. Alustavalikoimaa ei tosin ole toistaiseksi lyöty täysin lukkoon.

Lähde: Eurogamer, Kickstarter

Lisää luettavaa