Uudistettu Sonic the Hedgehog jätti pelaajia kylmäksi

Sonic Boom ei ole saanut pelaajia erityisemmin ryntäämään kauppoihin. Peli eri versioineen jäi muun muassa Sonic Lost Worldin jalkoihin.

12.2.2015 18:21

Segan pyrkimykset tuoda uutta ilmettä Sonic-siilille eivät ole erityisemmin auttaneet Sonic-pelisarjan menestyksen suhteen. Yhtiön tuore tilinpäätösraportti paljastaa, että viime vuoden marraskuussa Wii U:lle ilmestynyttä Sonic Boom: Rise of the Lyricia ja 3DS:n Sonic Boom: Shattered Crystalia toimitettiin maailmalla jälleenmyyjille yhteensä 490 000 kappaletta joulukuun loppuun mennessä.

Sarjan aiempien osien menestykseen nähden Sonic Boomin myynnit eivät erityisemmin hurmaa. Esimerkiksi Wii U:lle ja 3DS:lle vuonna 2013 saapunutta Sonic Lost Worldia toimitettiin kauppoihin vastaavassa ajassa 640 000 kappaletta. Wiille ja DS:lle vuonna 2010 saapuneen Sonic Colorsin toimitukset ylsivät aikoinaan kahden ensimmäisen kuukauden aikana vuorostaan 1,85 miljoonaan kappaleeseen.

Huomioida toki Sonic Colorsin suhteen kannattaa, että Wii-konsoleita oli noihin aikoihin maailmalla liikkeellä jo jumalattomia määriä. Wii U:n laitekanta parhaillaan on selvästi pienempi.

Molemmat Sonic Boom -pelit kehitettiin poikkeuksellisesti länsimaissa. Rise of the Lyricista vastuussa oli tuoreehko pelistudio Big Red Button Entertainment, kun taas 3DS-pelistä vastasi uusimmasta Sly Cooper -pelistä tuttu Sanzaru Games. Erityisesti Wii U -versiota on kritisoitu maailmalla rutkasti, sillä sekä sen teknisessä että pelillisessä annissa piisasi toivomisen varaa. Tiedä sitten, miten kiireisellä aikataululla kyseiset Sonic Boom -sarjan pelit oli lopulta kuitenkin luotu.

Vertailukohtana mainittakoon, että vain pc:lle marraskuussa saapunutta Football Manager 2015:tä Sega sai joulukuun loppuun mennessä liikutettua eteenpäin 640 000 kappaletta. Lokakuussa konsoleille ja pc:lle saapunut Alien: Isolation ylsi joulukuun loppuun mennessä vuorostaan 1,76 miljoonan kappaleen toimituksiin. Kuluttajien käsiin asti Alienia on saatu myytyä reilut miljoona kappaletta.

Sega ilmoitti hiljattain, että se on ottamassa aina vain enemmän etäisyyttä fyysisistä konsolimarkkinoista ja leikkaamassa sisältään noin 300 työpaikkaa.

Lähde: Sega Sammy, Eurogamer

Lisää luettavaa