Uuden Torment-roolipelin odotus se vain pitenee: piina venyy nyt aina ensi vuoteen

Torment: Tides of Numeneran virallista julkaisua on päätetty lykätä vielä kertaalleen. Nyt peliä tavoitellaan pihalle vuoden 2017 alussa.

11.6.2016 01:33

Tietokoneroolipeli Torment: Tides of Numeneran virallista julkaisua on päädytty siirtämään jälleen kerran. Kehittäjä InXilen antaman tuoreen tiedonannon mukaan pelin olisi tarkoitus valmistua nyt vuoden 2017 alussa, kun viime marraskuussa sitä lupailtiin ulos vielä täksi vuodeksi.

InXile-pomo Brian Fargon mukaan työsarkaa Tormentin suhteen piisaa vielä niin sen hiomisessa kuin lokalisoinnissakin. Fargo on kyllä kertonut, että periaatteessa InXile pystyisi vielä kiirehtimään pelin ulos luvatusti täksi vuodeksi, mutta kokee hätäilystä olevan lopulta enemmän haittaa kuin hyötyä lopputuloksen kannalta.

Hintavia ja aikaa vieviä lokalisointihommia varten InXile on saanut hiljattain sentään apuja. Studio on tehnyt eräänlaisen julkaisusopimuksen nimittäin Dead Islandin ja Dying Lightin kehittäjänä tunnetun Techlandin kanssa.

Techlandin tarkoituksena olisi erityisesti avustaa Tormentin fyysisten versioiden tuomisessa markkinoille. Pelien julkaisu on Techlandille varsin uusi bisnes ja Torment onkin ensimmäinen peli, jonka puolalaisyhtiö on ilmoittanut ottaneensa uuden osastonsa siipiensä suojiin.

Kirjoitushetkellä Torment: Tides of Numenerasta on saatavilla pieni palanen jo Steamin early access -puolella. InXile on viivästyksen myötä luvannut, että kaikki peliä Kickstarterissa aikoinaan vähintään 20 dollarilla tukeneet tulevat saamaan välittömästi pääsyn kyseiseen beetaversioon pahoitteluna pelin viivästyksestä.

Tähän mennessä Torment: Tides of Numeneran noin neljän miljoonan dollarin Kickstarter-kampanjasta on tullut jo kuluneeksi kolme vuotta. Alunperin peliä uumoiltiin ulos jo vuoden 2014 puolella, minkä jälkeen sen julkaisu on lykkääntynyt useaan otteeseen. InXile on sentään jo aiemmin osoittanut olevansa varsin luotettava, mitä tulee Kickstarter-projekteihin. Joukkorahoitettu Wasteland 2 kun oli myös sen käsialaa.

Lähde: Torment: Tides of Numenera (Kickstarter)

Lisää luettavaa