Uuden sukupolven PlayStation siintää vielä vähintään vuoden päässä, PS4:n toimitukset lähentelevät sataa miljoonaa

Sonyn tulosjulkistus on valaissut hieman PS4:n nykytilaa ja seuraavan PlayStationin saapumisajankohtaa.

26.4.2019 12:51

PlayStation 4:n seuraajaa ei kannata odottaa markkinoille ainakaan ennen ensi vuoden huhti-toukokuuta, Sony on vahvistanut tuoreimman tulosraporttinsa yhteydessä.

Samaan syssyyn elektroniikkajätti on vahvistanut, että PlayStation 4:n maailmanlaajuiset toimitukset ovat kohonneet 96,8 miljoonaan kappaleeseen. Viimeisen 12 kuukauden aikana pleikkareita on lentänyt maailmaan 17,8 miljoonaa kappaletta, kun vuosi sitten määrä oli 19 miljoonaa. Ensi vuonna Sony odottaa määrän olevan 16 miljoonaa laitteen elinkaaren loppupuolen johdosta.

Pelimyynnin ja verkkopalvelujen nousun ansiosta Sony teki kokonaisuutena viime vuonna nettovoittoa 916,3 miljardia jeniä eli lähemmäs 7,4 miljardia euroa. Tämä oli sille toinen vuosi peräkkäin, kun se ylsi ennätystuottoihin. Ensi vuodelle laskua on kuitenkin odotettavissa erityisesti juuri hidastuvan pelibisneksen myötä. Nettovoiton se kaavailee pyörivän tuolloin 500 miljardissa jenissä.

Sony puhui seuraavasta PlayStationista ensimmäistä kertaa avoimemmin viime viikolla, jolloin se jo vahvisti, ettei laitetta nähdä vielä tämän vuoden aikana. Parhaillaan yhä useamman kehittäjän on kerrottu päässeen käsiksi laitteen kehitystyökaluihin.

Lähde: Sony, Takashi Mochizuki (Twitter)

Lisää luettavaa