Uuden sukupolven Guilty Gear länteen – mutta väheksyykö se Pohjoismaita?

Guilty Gear Xrd -Sign- tullaan saamaan englanninkielisille markkinoille vielä tänä vuonna. Euroopan tilanne on kuitenkin vielä hyvin avoin.

31.5.2014 16:38

Arc System Worksin uusin mätkintäpeli Guilty Gear Xrd -Sign- on kääntymässä englannin kielelle. Julkaisija Aksys Gamesin toimesta peli on saapumassa Pohjois-Amerikkaan loppuvuodesta sekä PlayStation 3- että PlayStation 4 -versionsa voimin.

Eurooppalaisittain tilanne onkin sitten vähän jännittävämpi. Aksys Games ei ole toistaiseksi antanut mainintaa maanosan kohtalosta, mikä ei välttämättä ole erityisen kannustava merkki kaikille eurooppalaisille Guilty Gear -faneille. Vaikka mantereella on useaan otteeseen saatu kyllä nautiskella Arc System Worksin rokkaavista näytteistä, on yhtiön pelejä nähty täällä kuitenkin aina hyvin vaihtelevalla menestyksellä.

Viimeisin esimerkki puolitiehen jääneestä eurooppalaiskohtelusta saatiin vain noin kuukausi sitten, kun PlayStation 3:n BlazBlue: Chrono Phantasma -peli julkaistiin täkäläisillä markkinoilla hyvin vähin äänin. Sen ohella, että vanha manner sai pelistä myyntiin vain digitaalisen version, ei kyseistä versiota pelistä ole saatavilla ollenkaan virallisesti joissain maissa, kuten Suomessa, Ruotsissa, Norjassa tai Tanskassa. Mikäli pelin eurooppalainen versio kiinnostaa, on syytä ollut kääntyä sen sijaan esimerkiksi Islannin, Luxemburgin, Kyproksen, Venäjän, Saksan tai Britannian kauppapaikan puoleen.

Vielä kehittellä oleva Guilty Gear Xrd -Sign- sai julkistuksensa hieman reilu vuosi sitten. Siinä missä teos vaikuttaisi pelillisesti olevan hyvin tuttu kokonaisuus sarjan faneille, on se kääntänyt paljon päitä muutamilla teknologisilla ratkaisuillaan. Vaikka peli on edelleen 2D-mätkintä, hyödyntää se tällä kertaa 3D-hahmomalleja, mikä ei toimintaa silmäillessä ole aina täysin ilmiselvää. Kokonaisuus on myös laitettu kasaan käyttäen Epic Gamesin Unreal-pelimoottoriteknologiaa, joka ei ole usein se aivan tavanomaisin tukipilari taistelupelien kehittäjille.

Lähde: Aksys Games

Lisää luettavaa