Xbox Onelle ja Windows 10:lle matkalla oleva Fable Legends on paljastunut ilmaispeliksi. Microsoft ja Lionhead Studios ovat kertoneet, että bisnesratkaisu on osa yhtiöiden pyrkimystä houkutella pelin pariin mahdollisimman paljon pelaajia.

Fable Legendsissa ilmaisuus näkyy erilaisten rajoitusten ja mikromaksujen muodossa. Pelissä on aina kerrallaan käytettävissä ilmaiseksi neljä erilaista sankaria, jotka kehittäjät laittavat vaihtoon aina tietyin aikavälein. Mikäli jostain sankarista sattuu tykkäämään erityisen paljon, voi tämän hankkia rajoittamattomaksi ajaksi käyttöönsä joko pelaamisella kertyvällä hopeavaluutalla tai sitten oikeaa rahaa vastaan saatavalla kultavaluutalla. Kultaa ja hopeaa on myös mahdollista törsätä erilaisiin varusteisiin sekä pahispelaajien käytössä oleviin hirviöihin.

Mikromaksuilla väritetyista suunnitteluratkaisuista huolimatta Microsoft ja Lionhead lupaavat tietysti, että peli tulee olemaan reilu pelaajille. Kaikkien pelissä tarjolla olevien tehtävien, pelattavuuteen vaikuttavien tavaroiden ja tarinaosuuksien pitäisi olla nimittäin pelaajien ulottuvissa, vaikka nämä pitäisivätkin kukkaronsa jatkuvasti visusti suljettuna.

Fable Legendsilla ei ole vielä virallista julkaisupäivää. Pelin on odotettu saavan julkaisunsa kuitenkin vielä tänä vuonna. Sen on tarkoitus olla ensimmäisiä DirectX 12:ta hyödyntäviä pelejä, minkä lisäksi se on tarjoamassa Xbox- ja Windows 10 -pelaajille myös mahdollisuuden pelata keskenään.

Lähde: Fable Legends (kotisivu)

Lisää luettavaa