Uuden konsolisukupolven vahva alku sai jatkoa, Xbox One jäämässä PS4:stä

PS4:n ja Xbox Onen ensimmäinen puolivuotinen sujui mallikkaasti, analyytikot kertovat. Xbox One ei kuitenkaan näytä pysyvän PS4:n kannoilla.

16.5.2014 06:45

Viime vuoden loppupuolella markkinoille saapuneet uuden sukupolven pelikonsolit aloittivat taipaleensa mallikkaasti, markkinatutkimusyhtiö NPD Group kertoo.

NPD:n mukaan PS4:ää ja Xbox Onea on myyty Yhdysvalloissa ensimmäisen puolivuotisensa aikana kaksinkertainen määrä edeltäjiinsä verrattuna. Yhtiön lukujen mukaan Xbox Onea on myyty puolessa vuodessa 76 prosenttia enemmän kuin Xbox 360:tä. Konsolin myynnit hiipuivat kuitenkin huhtikuussa, jolloin Xbox Onea myytiin vain 115 000 kappaletta. Huhtikuun myyntilukema Xbox-konsoliperheen heikoin Xbox 360:n ja Xbox Onen elinkaaren aikana.

Yhdysvaltain konsolimyyntitilastojen mukaan PS4 oli huhtikuun myydyin pelikonsoli. PS4 on näin ollen kasvattanut markkinaosuuttaan Xbox Onen rinnalla jo neljän kuukauden ajan pelkästään Yhdysvaltain markkinoilla.

Konsolien ohella myös uuden sukupolven pelien myynti on kasvanut edeltäjäänsä verrattuna. PS4:n ja Xbox Onen yhteenlaskettu pelimyynti on kasvanut yli 40 prosenttia PS3:n ja Xbox 360:n ensimmäiseen puoleen vuoteen verrattuna.

Lähde: Eurogamer, VG247

Lisää luettavaa