Uudelleensyntyvä klassikkostudio hakee faneilta kasvuapua laihoin lupauksin

Raunioista pystyyn yrittävä Black Isle Studios pyytää ihmisiltä rahaa kasvaakseen ja voidakseen luoda uuden peli(prototyypi)n.

20.12.2012 13:38

Muun muassa Fallout 2:sta ja Planescape: Tormentista tunnetun Black Isle Studiosin kerrottiin viime elokuussa palaavan ainakin nimellisesti. Tovin hiljaiselon jälkeen studion nimissä on nyt pystytetty joukkorahoituskampanja, jolla on tarkoitus kerätä rahaa Black Islen kasvattamista ja varsinaista henkiinherätystä varten. Tämän myötä kuluttajat avustavat studiota kehittämään myös peliprototyyppiään.

Black Islella työn alla oleva peli kantaa parhaillaan nimeä PV13, joka voi kuulostaa joidenkin korviin tutulta. Kyseessä on nimittäin sama työnimi, jota Interplayn oikeusongelmien johdosta osin kariutunut Fallout Online -projekti kantoi aikoinaan.

Black Islen antama kuvaus pelistä ei tällä hetkellä nosta kuitenkaan esiin juuri moninpelielementtejä. Studion mukaan kehityksessä on strategiaroolipeli, joka sijoittuu postapokalyptiseen maailmaan. Siellä pelaaja saa haltuunsa muutamista eri roduista luotavan hahmon, jolla voi pelissä hallita ainakin omaa siirtokuntaansa.

Joukkorahoitus tapahtuu Kickstarterin sijaan ainakin toistaiseksi vain Black Islen omien sivujen kautta. 30 päivää kestävästä kampanjasta kerättävät rahat päätyvät näin myös kohteeseensa välittömästi. Epäselvää sen sijaan on, miten paljon Black Isle oikeastaan tarvitsee rahaa ja paljonko sitä on nyt edes kasassa.

Tuttua joukkorahoitustyyliä noudattavia lahjoituspalkintojakaan ei kampanjassa nähdä. Tietyn määrän lahjoittamalla pelaajat saavat toki pääsyn Black Islen foorumeille sekä todistuksen antamastaan tuesta, mutta esimerkiksi valmista peliä, prototyyppiä tai mitään vähänkään vastaavaa ei luvata kellekään.

Studion julkaiseman kampanjavideon perusteella se työllistää parhaillaan muutamia Interplayn ja vanhan Black Islen veteraaneja. Joukosta löytyvät ainakin Chris Taylor (Fallout-sarja), Chip Bumgardner (Dragon Dice) ja Mark O’Green (Fallout-sarja), jotka saavat tukea myös taiteilija Jeff Clendenningiltä.

Alkuperäinen Black Isle Studios perustettiin vuonna 1996 ja laitettiin matalaksi seitsemän vuotta myöhemmin. Merkittävä osa sen työntekijöistä on siirtynyt työskentelemään Obsidian Entertainmentille, joka parhaillaan työstääkin vanhan koulukunnan roolipeleille kunniaa tekevää Project Eternitya.

Linkki kampanjavideoon

Lähde: Black Isle, Eurogamer

Lisää luettavaa