Toukokuu on taputeltu ja vieläpä yllättävän pelon täyttämissä merkeissä. Kuluvan viikon aikana kauhupelit olivat nimittäin vahvasti esillä, kiitos niin Resident Evil Zero-, Soma– kuin myös Perception-aiheisten uutisten. Omanlaisiaan kauhukuvia maalaili paikoin myös jopa julkaisija 2K Games, joka ryhtyi kiusoittelemaan jonkinlaisen uuden pelin julkistuksella.

Kauheaa on tietysti myös se, että Pelaajalehti.comin viimeisimmät kisat ovat saapumassa päätökseensä. Vielä kun ehdit siis, käyhän osallistumassa sekä Destiny- että myös Farming SImulator 15 -skabaamme. Haluat kuitenkin.


Ei viikkoa ilman ongelmia: PS4:n Ultra Street Fighter IV kerää nyt valituksia

Tiistaina julkaisunsa saanut Ultra Street Fighter IV:n PlayStation 4 -versio näyttää painivan monenlaisten teknisten ongelmien parissa. Kuluvan viikon aikana pelistä on pitkin nettiä levinnyt valituksia useista erilaisista bugeista, jotka vaikuttavat niin pelin ulkoasuun, ääniin kuin ihan käytettävyyteenkin.

Lue koko uutinen

Hauska tuo keskimmäinen Yuri vs Dan -video. Välke näyttää alussa ihan oikealta efektiltä. 😀 Tulee vielä niin hyvin musiikin tahtiin että näyttää kun Dan alkaisi tanssimaan strobon välkkeessä. -JiiHaad


Hyvästi pakolliset maksut: massiiviroolipeli WildStar kääntyy ilmaispeliksi

Kesäkuussa vuoden ikään yltävä massiiviroolipeli WildStar on muuntautumassa ilmaispeliksi. Syksystä alkaen pelin pelaaminen tulee onnistumaan siis ilman tarvetta pelin ostamiselle tai kuukausimaksujen maksamiselle.

Lue koko uutinen

Yllätys yllätys. Tämä olikin ennustettavissa. -Dr. Munky


FIFA 16 julkistettiin ensitietojen kera – naiset viimein mukaan potkupalloilemaan

Electronic Arts on tuonut julki ensimmäiset yksityiskohdat FIFA 16:sta. Syyskuun 24. päivä niin Xbox Onelle, PlayStation 4:lle, Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle kuin pc:llekin julkaistavan pelin eräs näkyvimpiä piirteitä tulee tänä vuonna olemaan naisten maajoukkueiden mukanaolo, mikä tarkoittaa täysin uutta aluevalloitusta FIFA-sarjalle.

Lue koko uutinen

Tyttären kanssa ollaan tätä uudistusta odoteltu jo vuosia. Eikä pelata kännissä ja läpällä. Naisfutis on livenäkin parempaa kuin miesten yhä enemmän kontaktilajiksi hervahtanut rugby. -Omahame

En tiennytkään ettei näissä peleissä ole aiemmin ollut yhtään naista. Ihan järkeenkäypä uudistus. -SuperNiiku


Adults Only -pelit pois Twitchista

Suoratoistopalvelu Twitch kiristää säännöstöään vain aikuisille sopivan materiaalin suhteen.

Ennen tilanteita pelikohtaisesti arvioinut Twitch on nyt kieltänyt Yhdysvalloissa Adults Only -ikärajan saaneiden pelien pelaamisen palvelussaan kokonaan. Maassa ikärajat säätävän ESRB-tahon Adults Only -luokitus on yleistä yli 17-vuotiaille sopivaa Mature-ikärajaa vielä pykälän tiukempi.

Lue koko uutinen

Tämä on tavallaan hyvä, koska aiemmin Twitchillä ollut hyvin subjektiivinen kanta, koska ovat tuntuneet kieltävän ”visuaalinovelleja” tutkimatta sen kummemmin minkälaista sisältöä loppujen lopuksi sisältävät. -Marioysikax

Ihan sama en noista peleistä striimeja katsonut kumminkaan. -jokunen1


Kauhu kohtaa sokeuden BioShock-veteraanien uutuuspelissä

Jälleen yksi joukkio entisiä Irrational Gamesin veteraaneja on lähtenyt hakemaan joukkorahoitusta Kickstarterin kautta. Tällä kertaa rahan perässä on tuore The Deep End Games -studio, joka tarvitsisi 150 000 dollaria voidakseen luoda sokealla päähenkilöllä varustetun kauhupelin nimeltä Perception.

Lue koko uutinen

En yleensä ole kiinnostunut kauhupeleistä mutta tämä vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. -rautahuilu

Tässä voisi olla ainesta. Herätti ainakin mielenkiinnon. Ja heti en lähtisi puuttumaan sokeanäön realistisuuteen, kyseessä on kuitenkin peli. -Kansalainen


GameCuben Resident Evil Zero remasteroituna uudelle ja vanhalle sukupolvelle

GameCuben unohdettu kauhuklassikko Resident Evil Zero tekee paluun kuolleista teräväpiirtoversiona.

Yksinoikeudella GameCubelle vuonna 2002 ilmestynyt Resident Evil Zero sai alkunsa Nintendo 64:llä, mutta näki päivänvalon lopulta konsolin seuraajalla N64:n pelien kasettiformaatin muistiongelmien vuoksi. Zeroa alustamaan GameCubelle julkaistiin aiemmin samana vuonna myös reilusti paranneltu uusintaversio alkuperäisestä Resident Evilistä.

Lue koko uutinen

Ehkä Capcom tajuaakin että ”Hei, nämä HD-versiothan myyvät aivan hemmetisti joten mitä jos nyt viimein värkkäisimme ne HD-käännökset myös kakkosesta ja kolmosesta?” -Mavors

Hienoa! Tätä kun ei ole koskaan päässyt pelaamaan. -hell_patrol


Utopiaa, hakkereita ja synkkiä valheita – mitä ihmettä BioShock-julkaisija kiusoitteleekaan?

Pelijulkaisija 2K Gamesilta voitanneen odottaa pian uuden pelin julkistusta. Virallisella Twitter-tilillään yhtiö jakoi maanantaina linkin Advent-nimisen fiktiivisen yhtiön kotisivuille, joilla mainostetaan tulevaisuuden utopistisia kaupunkeja, joissa nälkä, sairaudet ja sota ovat enää tarua vain.

Lue koko uutinen

XCOM olisi kelvannut, mutta ei tuo kyllä siltä kauheasti vaikuta. -janneus

Toivottavasti ne keksii peliin jotain muutakin tekemistä kuin munattomilla tussareilla ampumista. -flimpay


Pienen indietiimin erikoisajuri leviää voimalla PlayStation 4:llä

Pienen yhdysvaltalaisen Lab Zero Games -studion PlayStation 4:lle kehittämä ohjainajuri on alkanut herättää roimasti kiinnostusta maailmalla. Lyhyestä iästään huolimatta teknologian ovat ottaneet omakseen jo varsin suuret taistelupelinimet, sillä sekä NetherRealm Studiosin Mortal Kombat X:n että tiistaina PS4:lle saapuneen Capcomin Ultra Street Fighter IV:n on tähän mennessä jo vahvistettu hyödyntävän ajuria.

Lue koko uutinen

Todella mukava kädenojennus pelaajien suuntaan. Uuden 150€ plus maksavan tikun ”just because” vaatiminen olisi melkoisen karua rahstusta. Tässä miellyttävä poikkeus nykyään valtaviin mittoihin paisuneeseen rahat pois -meininkiin. Alan harrastajat kyllä ostavat ne tikut sitten aikanaan kun taas tarvitsevat tai haluavat, väkisin pakottaminen olisi ollut paha pr-moka. -Malone

Miten olis samanlainen ajuri ratteja varten, ei me autopelifanitkaan haluta uutta rattia ostaa. -snaketus


PS4-yksinoikeus What Remains of Edith Finch tunnelmoi uudella videolla

PlayStation 4:lle yksinoikeudella matkaava What Remains of Edith Finch on saanut uuden trailerin. Sen myötä ensi vuodelle tähdätyn seikkailupelin tunnelmasta on saatu jälleen kevyt maistiainen, mutta samalla myös seikkailun pelillisestäkin annista annetaan hieman jo vihiä.

Lue koko uutinen

Unfinished Swan oli ihan kiva kokemus, joten kyllä tämä voi vähintään pelattavan arvoinen tuotos olla. -zappah


Battlefield 4:n kevätpäivitys saapui aseiden ja uuden pelimuodon kera

Battlefield 4 on saanut uutta sisältöä tiistaina ilmestuneellä kevätpäivityksellä.

Tunnin mittaisen verkkopelikatkoksen jälkeen pelaajien käsiin saapunut Battlefield 4 -päivitys koostui uusista aseista ja yhdestä pelimuodosta. Mukana on ollut viisi kokonaan uutta asetta, joiden lisäksi joka ikinen pelin ase on saanut käydä läpi tasapainotusprosessin. Tasapainotuksen tarkoituksena on ollut korostaa erilaisten asetyyppien roolia taistelukentällä ja palkita taitavia pelaajia voimakkaamman rekyylin avulla.

Lue koko uutinen

Pisteet Dicelle siitä, että jaksavat vieläkin luoda sisältöä tähän peliin! Tuo BF Hardline kun ei kiinnosta tippaakaan, koska todellinen HC-pelimuoto puuttuu edelleen -_- -MastaKillah

Gun Masteria voisi taas mennä kokeilemaan. Ihan hauskaa vaihtelua normaalin sotimisen lisäksi ja hyvä syy palata BF4:n pariin. -Squalo FIN


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa