USA:n presidentti Donald Trump tapaa ensi viikolla pelialan johtajia kouluampumisen jälkimainingeissa – paitsi että kukaan ei tunnu tulleen kutsutuksi

Valkoinen talo rummuttaa Yhdysvalloissa nyt kovaa videopelien ja oikean maailman väkivallan suhdetta.

4.3.2018 21:41

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin on kerrottu tapaavan ensi viikolla pelialan edustajia tarkoituksenaan keskustella väkivaltaisten pelien suhteesta koulujen turvallisuuteen. Ilmoitus asiasta tuli Valkoisen talon lehdistösihteerin Sarah Huckabeen suusta torstaina osana virallista lehdistötilaisuutta.

Amerikan pelialan edustajat ovat olleet vain erittäin hämillään asiasta, sillä toistaiseksi ei ole tiedossa, keitä Trump on tarkalleen tapaamassa. Alan suurimpia pelijulkaisijoita maassa edustava ESA-järjestö on esimerkiksi suoraan todennut, ettei se tai kukaan sen jäsenistä ole saanut minkäänlaista kutsua Trumpin tapaamiseen.

Pelien ja oikean maailman kauhutekojen suhde nousi taas keskustelunaiheeksi Amerikassa viime viikolla, kun Trump nosti esiin näkemyksensä väkivaltaisten videopelien ja elokuvien vaikutuksesta ihmismieleen Floridan kouluampumistapauksen jälkeen. Jo tuolloin Trumpin kommentti sai palmut rehottamaan monien pelialan edustajien kasvoille, sillä tämä ei ole todellakaan ensimmäinen kerta, kun asiasta on jankattu.

Pelialan edustajien sanoma videopelien vaikutuksesta ihmisten väkivaltaisiin toimiin onkin ollut viimeisinä viikkoina varsin yhteneväinen. Niin esimerkiksi ESA kuin pelinkehittäjien oma kansainvälinen IGDA-järjestö ovat korostaneet, kuinka tutkimukset eivät ole osoittaneet yhteyttä videopelien ja oikean maailman välivallan välillä. Järjestöt myös huomauttavat, että Yhdysvalloissa pelataan samoja pelejä kuin muualla maailmassa, mutta silti juuri nimenomaan Amerikka juhlii ampumistilastojen kärkimaana.

Päivitys: NBC-uutisten toimittaja Peter Alexander kertoo kuulleensa Valkoiselta talolta, että vaikka Trumpin pelitapaaminen jo julkistettiinkin, ovat kutsut sitä varten lähdössä eteenpäin vasta ”tulevina päivinä”.

Lähde: Kotaku, IGDA (Twitter)

Lisää luettavaa