Urheilupeliklassikon seuraaja vedettiin pois Kickstarterista, toivoa ei ole kuitenkaan menetetty

Sensible Soccerin -seuraajaksi kaavailtu Sociable Soccer ei saakaan syntyään ainakaan Kickstarterin kautta.

26.11.2015 19:32

Klassisen Sensible Soccer -jalkapallopelisarjan henkinen seuraaja Sociable Soccer ei ole enää hakemassa kehitysvaroja Kickstarterin kautta. Pelin noin kaksi viikkoa sitten käynnistynyt joukkorahoituskampanja keskeytettiin Suomen aikaan aikaisin tänään torstaina, minkä seurauksena peli ei saa tukijoiltaan nyt penniäkään palvelun kautta.

Sensible Soccerin isä ja Sociable Soccerin vetäjä Jon Hare on kuitenkin jo vakuutellut Eurogamer-sivustolle, ettei pelin kehityksestä olla luovuttu. Miehen mukaan pelistä on parhaillaan olemassa jo hyvinkin toimiva prototyyppi ja että pelin työstö jatkuu siitä myös edelleen täydellä höyryllä. Hän myös varmistaa, että pelin julkistuksen jälkeen se on kerännyt paljon kiinnostusta muutamissa julkaisijoissa, joskaan toistaiseksi hän ei voi puhua asiasta tarkemmin.

Sociable Soccerin Kickstarter-kampanjan toiveena oli kerätä 300 000 punnan rahoitus pelin kehitystä varten. Kampanjan perumisen aikoihin peli oli ehtinyt kasaamaan vain sellaiset 32 498 puntaa.

Peli on ollut tarkoitus tuoda niin Xbox Onelle, PlayStation 4:lle kuin pc:lle. Haren ohella peliä on kehitetty muun muassa suomalaisvahvistuksin, sillä mukana projektissa ovat olleet Mountain Sheep -perustajakonkari Jouni Mannonen, Sumean perustajajäsen Sami Arola ja aikoinaan Remedya rakentamassa ollut Sami Vanhatalo. Suomessa pitkään vaikuttanut ranskalaistaistelija Amar Djouad on myös mukana menossa.

Lähde: Eurogamer, Sociable Soccer (Kickstarter)

Lisää luettavaa