Elektroninen urheilu kasvattaa jalansijaansa perinteisemmän huhkinnan rinnalla.

Norjalainen lukio Garnes Vidaregåande Skole on ilmoittanut aloittavansa elokuussa valinnaisen eSports-kurssin, jota tarjotaan koululaisille klassisempien liikuntamuotojen ohella. Bergeniläisen koulun oppilaat tulevat tankkaamaan e-urheilun perusteita viisi tuntia viikossa läpi kolmivuotisen lukiouransa, mutta kurssille huolitaan alkuun vain kolmisenkymmentä oppilasta.

Kurssin opetussuunnitelma sisältää reilusti fyysistä harjoittelua refleksien ja kestävyyden parantamiseksi, ja oppilaita tullaan testaamaan myös strategisen ajattelun ja tiimityön saralla. Pelipuolella mahdollisista erikoistumisvaihtoehdoista lukion harkintalistalle ovat päässeet klassiset DOTA 2League of LegendsCounter-Strike: Global Offensive sekä StarCraft II. Opettajiksi lukio kosiskelee parhaillaan maan johtavia e-urheilijoita.

– Odotamme oppilaidemme osallistuvan paikallisiin turnauksiin Norjassa, ja jatkamme siitä eteenpäin, koulun tiedejaoston johtaja Petter Grahl Johnstad kertoi vastikään DotaBlast-sivustolle.

Norjan ohella vastaavia kokeellisia aloitteita on nähty myös toisen rajanaapurimme Ruotsin kouluissa. Aika näyttänee, milloin eSports huolitaan myös suomalaiseen opetusjärjestelmään.

Lähde: Garnes Vidaregåande Skole, DotaBlast

Lisää luettavaa