Unreal Engine saa lisää teknologiaa tuekseen – Epic Games osti laajalle levinneen RAD Game Toolsin

RAD tunnetaan muun muassa Bink Video -teknologiastaan.

9.1.2021 14:23

Epic Games on liittänyt jälleen yhden peliteknologiayhtiön sisuksiinsa. Viimeisimpänä hankintana pohjoiscarolinalainen firma on napannut itselleen Washingtonissa päämajaansa pitävän middleware-tekijä RAD Game Toolsin.

Hankinnan ehtoja ei ole paljastettu.

RAD Game Tools tiedetään ennen kaikkea tiedonpakkausteknologiastaan, jonka parissa se on työskennellyt vuodesta 1988 asti. Esimerkiksi sen Bink Video -videoformaatin logo on todennäköisesti ollut monille pelaajille tuttu näky monien pelien yhteydessä.

Kaikkiaan RADin teknologiaa on käytetty virallisen lausunnon mukaan lähemmäs 25 000 pelissä.

Epicin tiedotteen mukaan hankinnalla on tarkoitus auttaa integroimaan RAD Game Toolsin teknologiaa Epicin suosittuun Unreal Engine -pelimoottoriin. Samalla RAD jatkaa kuitenkin myös vanhojen peli-, elokuva- ja televisioalan kumppaneidensa kanssa työskentelyä.

– RADin ja Epicin yhteistyö mahdollistaa yhä useammalle kehittäjille pääsyn heidän työkaluihinsa, jotka auttavat pelejä lataamaan sekä latautumaan nopeammin, ja tarjoavat pelaajille paremman ja laadukkaamman video- ja pelikokemuksen, Epicin suunnalta summataan.

Viimeisinä vuosina Epic on tehnyt useampiakin teknologiakeskeisiä hankintoja. Vuoden 2011 lopulla se nappasi haltuunsa esimerkiksi fotogrammetriatyökaluja työstävän ruotsalaisfirma Quixelin. Huijauksenestomaailmassa alkunsa saanut suomalaisyhtiö Kamu päätyi sekin osaksi Epicia vuonna 2018.

Toki Epic on ollut viime aikoina muunlaisellakin ostotuulella. Näin alkuvuodesta pelitalo ilmoitti, että se on ostanut vanhan reilun 91 000 neliömetrin kokoisen Cary Towne Center -ostoskeskuksen uudeksi tukikohdakseen. Tarkoituksena se olisi avata Epicin käyttöön vuoden 2024 aikana.

Lähde: Epic Games (1), (2)

Lisää luettavaa