Unreal Engine -pelimoottori saa uuden vahvuuden taakseen – Epic Games osti teknologiayhtiö Quixelin

Epic panostaa peliteknologiapuoleensa hankkimalla ruotsalaisen Quixelin joukkoihinsa.

12.11.2019 19:15

Epic Games takoo kovaa vauhtia tuohta Fortnitella, mutta myös sen Unreal Engine -pelimoottoribisneksen puolella tapahtuu taas. Amerikkalaisyhtiö on ilmoittanut, että se on hankkinut omistukseensa ruotsalaisen Quixelin, joka tunnetaan fotogrammetriaa hyödykseen käyttävistä työkaluistaan.

Quixelin tunnetuin tuote on Megascans, joka on laaja kaksi- ja kolmiulotteisia visuaalisia rakennuspaloja tarjoava palvelu. Sitä on hyödynnetty pelien puolella esimerkiksi Metro Exoduksen, Battlefield V:n ja Destiny 2:n kaltaisissa nimikkeissä, ja myös elokuva-alalla sellaisissa tuotoksissa, kuten Leijonakuningas, Black Panther ja Pacific Rim: Uprising.

Megascansin käyttäjille hankinnassa pitäisi olla heti oma hyötynsä. Ensinnäkin kaikki Unreal Engine -kehittäjät saavat vastaisuudessa ilmaisen pääsyn sen tarjontoihin. Muille Megascans-tilaajille Quixel leikkaa samalla myös hintojaan. Lähitulevaisuudessa Quixelin Megascansia  hyödyntävät Bridge- ja Mixer 2020 -ohjelmat on nekin tarkoitus tuoda kaikkien ulottuville ilmaiseksi ilman minkäänlaista tilaustarvetta.

Quixel-perustajajäsen Teddy Bergsman jakoi uutiset osana oheista videota. Siinä samalla syvennytään hieman Quixelin yleiseen toimintaan.

Lähde: Quixel

Lisää luettavaa