Unohda Final Fantasy VII ja muut epäjumalat – Final Fantasy IX saapuu pc:lle ja mobiililaitteille!

Final Fantasy IX ei ole vuonna 2016 enää PlayStation-yksinoikeus. Peli on kääntymässä vielä sekä pc:lle että mobiililaitteille.

31.12.2015 16:26

Square Enixin klassikkoroolipeli Final Fantasy IX on tekemässä paluun vuonna 2016. Uudenvuodenaattona yhtiö paljasti lyhykäisen trailerin voimin, että pelistä on parhaillaan kehitteillä niin sekä pc- että myös Android- ja iOS-käännös.

Tähän mennessä Final Fantasy IX on ollut koettavissa vain alkuperäisenä PlayStation-pelinä, jonka alkuperäisestä julkaisusta tuli aiemmin tänä vuonna kuluneeksi jo 15 vuotta. Aikaisemmin peliä ei olla siis käännetty vielä ollenkaan muille alustoille, joskin Playstation 3:lla ja Sonyn käsikonsoleilla sitä on ollut mahdollista pelata sentään emuloituna PSOne Classics -julkaisuna.

Yksityiskohtia Final Fantasy IX:n uusimmista versioista on vielä saatu varsin rajoitetusti. Oheinen traileri vihjaa kyllä siitä, että pelin ulkoasua ja käyttöliittymää oltaisiin hieman siloteltu aiemmasta, vaikkakin grafiinen tyyli ei noin muuten eroakaan juuri alkuperäisestä. Peliblogi Kotakun tietojen perusteella mukaan peliin on luvattu myös jonkinlaista pikavauhtitilaa, saavutuksia, automaattitallennuksia sekä keinoja boostailla omaa pelikokemustaan. Jälkimmäiseksi mainitulla ominaisuudella tarkoitetaan todennäköisesti pelin sisään rakennettuja huijauksia, joita on lyötynyt jo esimerkiksi Final Fantasy VII:n viimeisimmistä versioista.

Ensisijaisesti Final Fantasy IX:n uudet versiot on vahvistettu vasta Japaniin. Julkistusta varten luotu englanninkielinen traileri ja kotisivut antavat vahvoja viitteitä kuitenkin siitä, että länsimainenkin julkaisu olisi aika varmasti vielä edessä.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa