Unity-pelimoottorin uusi versio saapuu ensi vuonna – mukana uusia tekoälytyökaluja kehittäjille

Unity esitteli uuden version pelimoottoriteknologiastaan.

18.11.2023 12:30

Unity-pelimoottori saa uuden version ensi vuonna.

Teknologiayhtiö Unityn Unite-tapahtumassa paljastettu Unity 6 sisältää joukon kehittäjiä ja pelaajia silmällä pitäen tehtyjä uudistuksia. Luvassa on sekä suorituskykyparannuksia että koko joukko tekoälytyökaluja kehitystyön jouduttamiseksi.

Unityn Muse-tekoälyratkaisut tarjoavat useita erilaisia ratkaisuja kehittäjien avuksi. Muse Chat on keskusteluapuri, jonka avulla Unity-kehittäjät voivat helpommin löytää Unity-resursseja. Muse Sprite ja Muse Texture taas tarjoavat mahdollisuuden luoda tekoälyn avulla kaksiulotteisia sprite-kuvia sekä 2D- ja 3D-tekstuureja osana kehitysprosessiaan.

Yhtiön mukaan tekoälytyökalujen kehityksessä on käytetty ainoastaan yhtiön omistamaa tai lisensoimaa aineistoa. Näin ollen yhtiö on pyrkinyt ennakoivasti vastaamaan kysymyksiin tekijänoikeuksien alaisen materiaalin hyödyntämisestä tekoälymallien luomuksissa. Yhtiön mukaan se aikoo laajentaa tekoälytyökalujensa tarjontaa esimerkiksi animaatioiden ja hahmojen välisen vuorovaikutuksen luomiseen tarkoitetuilla ratkaisuilla.

Unity 6 -pelimoottoriversio julkaistaan kehittäjien käyttöön ensi vuoden aikana.

Unity on kuluvan vuoden aikana saanut osakseen kosolti negatiivista julkisuutta. Yhtiön julkistama hinnoittelu-uudistus sai kehittäjiltä täystyrmäyksen ja johti lopulta yhtiön toimitusjohtajan vaihtumiseen. Viime viikolla Unity ilmoitti organisaatiouudistuksista, joiden myötä yhtiö aikoo lopettaa tuotteita ja irtisanoa henkilöstöään. Tarkemmat tiedot uudistuksista kerrotaan julkisuuteen talven aikana.

Lähde: Gamesindustry.biz

Lisää luettavaa