Ultima-sarjan luoja Richard Garriott teki historiaa – ensimmäinen ihminen, joka on käynyt niin avaruudessa kuin maapallon syvimmässä, eteläisimmässä ja pohjoisimmassa pisteessä

Viimeisimpänä lord British sukelsi Mariaanien hautaan.

24.3.2022 15:31

Roolipelisarja Ultiman luojana tunnettu Richard ”Lord British” Garriott on tehnyt erikoislaatuista historiaa. Niin brittisanomalehti Daily Mirror kuin ammatillinen yhteisö The Explorers Club ovat raportoineet, että Garriottista on tullut ensimmäinen ihminen, joka on käynyt niin avaruudessa kuin myös maapallon syvimmässä, eteläisimmässä ja pohjoisimmassa pisteessä.

59-vuotiaan Garriottin viimeisin saavutus on ollut visiitti Mariaanien hautaan, jonne hän pulahti maaliskuun 1. päivä osana noin 12 tunnin operaatiota. Matkalla hän otti niin kuvia, keräsi tutkimusnäytteitä ja taltioi myös lyhyen scifielokuvan.

Pohjoisnavalla Garriott kävi vuonna 2018 ja etelänavalla vuonna 2000 osana toista visiittiään Etelämantereelle. Avaruuteen mies pääsi syksyllä 2008 maksettuaan raporttien mukaan 30 miljoonaa dollaria visiitistä kansainväliselle avaruusasemalle yksityisenä astronauttina.

Erikoiset kohteet eivät ole olleet Garriottin suvulle mikään täysin uusia, sillä Richardin isä Owen Garriott oli aikoinaan NASAn astronautti.

Garriottin viimeisin tiedetty pelihanke on ollut maaliskuussa 2018 julkaistu roolipeli Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues.

Lähde: Daily Mirror, The Explorers Club

Lisää luettavaa