Ukrainalaiset pelistudiot ja esports-tähdet kommentoivat Venäjän hyökkäystä – ”saattaa tuhota elämämme”

Muun muassa S.T.A.L.K.E.R. -kehittäjä GSC Game World ja esports-seura Na'Vi sijaitsevat Ukrainassa.

24.3.2022 12:46

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on ollut päivän ohittamaton tapahtuma ja se on näkynyt myös aina pelialalla asti.

Ukraina on toiminut kotipaikkana muun muassa S.T.A.L.K.E.R.-kehittäjä GSC Game Worldille ja Sherlock Holmes -pelejä tehneelle Frogwares-studiolle. Molemmat yhtiöistä ovatkin ottaneet kantaa tapahtumiin Twitterissä tuomiten Venäjän hyökkäykset ja vedoten avunantoon.

– Venäjän federaatio on julistanut sodan Ukrainalle. Tulevaisuus on tuntematon, mutta olemme luottavaisia asevoimiimme ja maahamme. Pyydämme kaikkia: älkää jääkö sivuun ja auttakaa tarvitsevia, GSC Game Worldilla kerrotaan.

– Tilanne vaikuttaa työhömme ja saattaa tuhota elämämme, Frogwaresilla summataan.

Survarium– ja Fear the Wolves -tekijä Vostok Games on puolestaan heilutellut Ukrainan lippua kannanottona omalla Twitter-tilillään.

Ukrainalainen maailmanluokan elektronisen urheilun seura Natus Vincere eli Na’Vi ei sekään ole pysynyt hiljaisena asiasta. Seurassa huomioidaan, kuinka se ei sodan keskellä voi teeskennellä asioiden olevan hyvin ja että sen päätarkoituksena on nyt varmistaa läheisten ja apua tarvitsevien hyvinvointi.

Elektronisen urheilun pelaajien osalta muun muassa entinen Na’Vi-tähti Danil ”Dendi” Ishutin on kertonut Twitter-tilillään, kuinka hän meni nukkumaan uuden Dota 2 -päivityksen myötä, mutta heräsikin sotaan. Counter-Strike: Global Offensive -pelaaja Oleksandr ”s1mple” Kostyliev puolestaan ilmaisi aamulla noin kuudelta Suomen aikaan tämän kotikaupunkinsa olevan pommituksen kohteena vain tunteja sen jälkeen, kun tämä anoi rauhan puolesta.

– Pyydän, lopettakaa. en kestä tätä enää. Me kaikki tarvitsemme rauhaa, s1imple kirjoitti.

Lähde: GSC Game World, Frogwares, NAVI, Dendi, s1imple

Lisää luettavaa