Ubisoftin verkkoräiskintä Hyper Scape on nyt virallista – näin toimii uusi futuristinen battle royale -toiminta

Ubisoftin uusi Hyper Scape -räiskintä on nyt todellisuutta ja se valloittaa jo Twitchia.

2.7.2020 19:05

Ubisoft on paljastanut virallisesti uuden ilmaisen verkkopelinsä Hyper Scapen. Vuotojen mukaisesti kyseessä on ranskalaisjulkaisijan futuristinen näkemys battle royale -räiskeestä, jossa sata pelaajaa kerralla ottavat toisistaan yhteen lennokkaaseen liikkumiseen rohkaisevassa Neo-Arcadiaksi kutsutussa kaupungissa.

Perinteisten battle royale -pelien tavoin ottelut alotietaan vähin varustein ja lisää löydetään ympäristöjä haravoimalla ja tapettujen vihollisten ruumiita ryöstelemällä. Aseiden ohella pelimaailmasta on löydettävissä kuitekin hacks-kykyjä, jotka tarjoavat niin hyökkäämiseen kuin puolustautumiseenkin uusia lähestymistapoja tarjoavia erikoistaitoja. Niin hackseja kuin aseita voi myös päivittää paremmaksi, mikäli esimerkiksi käyttämäänsä asetta löytää maailmasta useampia kappaleita.

Aina vain erikoisemmaksi meno äityy pelin tavassa käsitellä kuolemaa. Pelaajat ottelevat keskenään pienissä ryhmissä, ja mikäli joku ryhmästä kuolee, voi tämä jäädä pelimaailmaan avustamaan kumppaneitaan pelimaailmaa tarkkailevana echo-olentona. Kun oma tiimi onnistuu myös kaatamaan tarpeeksi vihollisia, muodostuu maailmaan palautuspiste, jolla kuolleen toverin voi tuoda takaisin peliin.

Oma erikoisuutensa on vielä kesken ottelujen ilmenevät erikoistapahtuvat. Nämä voivat esimerkiksi tarjota pelaajille rajattoman määrän ammuksia väliaikaisesti tai keventää painovoimaa. Peliä pelaavien pelaajien Twitch-yleisö voi myös vaikuttaa tapahtumiin, sillä chatissa katsojat voivat äänestää, mitä he haluavat nähdä pelissä tapahtuvan seuraavaksi.

Voittaja on tietysti se joukkue, joka on viimeisenä ottelussa hengissä. Toinenkin voittomahdollisuus kuitenkin löytyy. Kun pelialue kutistuu nimittäin tarpeeksi, ilmestyy sen sisään kruunu, jonka hallussapito 45 sekunnin ajan riittää sekin viemään joukkueen palkintopallin ylimmälle korokkeelle.

Näin alkuun Hyper Scape on saatavilla testimuodossa pc:lle. Mukaan on ollut mahdollista päästä seuraamalla pelistä parhaillaan järjestettäviä eri Twitch-lähetyksiä, kunhan Uplay-tilinsä on vain linkittänyt osaksi palvelua. Suomi ei tosin ole ainakaan toistaiseksi testiä tukevien maiden listalla.

Myöhemmin peli saapuu myös vielä PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.  Huhujen perusteella julkaisu voisi tapahtua vielä pc:llä silti niinkin nopeasti kuin 12. heinäkuuta.

Ohessa Ubisoftin esittelyvideoita pelistä.

Lähde: Ubisoft

Lisää luettavaa