Ubisoftin verkkopalvelukäytännöt hämmentävät pelaajia – yhtiö sulkee käyttämättömäksi jääneet käyttäjätilit pysyvästi pelikirjastoineen

Ubisoftin pelitilikäytännöt herättävät huolta pelaajien keskuudessa.

23.7.2023 10:10

Peliyhtiö Ubisoftin verkkopalveluiden käytännöt ovat herättäneet hämmennystä pelaajien keskuudessa.

Keskustelu Ubisoft-käyttäjätilien tiimoilta virisi verkossa leviämään lähteneen kuvakaappauksen myötä. Kuvakaappauksen mukaan Ubisoft on lähettänyt käyttämättömänä olleeseen Ubisoft-tiliin liitettyyn sähköpostiosoitteeseen viestin, jossa yhtiö kertoo jäädyttävänsä tilin ensin tilapäisesti ja sulkevansa tilin pysyvästi 30 päivän kuluessa, ellei käyttäjä erikseen peru sulkemista.

Ubisoft-käyttäjätiliä käytetään yhtiön verkkopelien kirjautumiseen sekä Ubisoft Connect -palvelussa, jossa pelaajat voivat myös ostaa pc-pelejä. Käyttäjätilin sulkemisen myötä käyttäjät siis menettävät myös pääsyn ostamiinsa peleihin.

Ubisoftin virallinen tukitili vahvisti kuvakaappauksen aitouden sekä yhtiön käytännön käyttäjätilin sulkemisesta. Yhtiö ei tarkenna, kuinka pitkään käyttäjätilien tulee olla käyttämättömänä ennen sulkemista, mutta Ubisoftin tukisivustolla julkaistun viestin mukaan tilejä ei suljeta ilman ennakkovaroitusta, joka tarjoaa käyttäjälle vielä mahdollisuuden estää sulkeminen kirjautumalla sisään tililleen.

Käytännön taustalla ovat tiettävästi GDPR-tietosuojasääntelyn vaatimukset, joiden vuoksi Ubisoftin tulisi poistaa tietoja käyttäjistään sitä mukaa, kun sillä ei ole enää perustetta käyttäjätietojen säilyttämiseen. Tiettävästi vastaavaa käytäntöä pelitilien pysyvästä sulkemisesta ei kuitenkaan ole käytössä esimerkiksi Valven Steam-jakelualustalla.

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa