Ubisoft-pomo: Pelaajat eivät tajua NFT:itä

Ubisoftin mukaan pelaajat eivät vain ymmärrä NFT-markkinoiden hienoutta.

30.1.2022 11:20

Ubisoft on jatkanut NFT-suunnitelmiensa puolustamista negatiivisesta julkisuudesta huolimatta.

Ubisoftin strategisten innovaatioiden laboratorion johdossa toimiva Nicolas Pouard on kertonut australialaiselle Finder-sivustolle antamassaan haastattelussa osanneensa odottaa vastalauseita yhtiön NFT-suunnitelmille. Pouardin mukaan vastustuksen syynä on, etteivät pelaajat yksinkertaisesti ymmärrä NFT:iden heille tarjoamia hyötyjä.

– En usko, että pelaajat ymmärtävät, mitä jälkimarkkinat voivat tarjota heille, Pouard kommentoi.

– Tällä hetkellä NFT:iden nykytilanteen ja kontekstin vuoksi pelaajat uskovat sen tuhoavan planeettaamme ja olevan spekulaatioväline.

Pouardin mukaan Ubisoft katsoo kuitenkin suunnitelmissaan nykytilannetta pidemmälle ja tarjoamaan pelaajille uusia hyötyjä. Hän kertoo pelaajien hyötyvän esimerkiksi NFT:iden tarjoamista mahdollisuuksista myydä varusteita eteenpäin pelien pelaamisen jälkeen. Pouardin mukaan Ubisoftin äskettäin lanseeraamaa Quartz-järjestelmä onkin vasta alkua.

– Quartz on vasta ensimmäinen askel, jonka pitäisi johtaa johonkin suurempaa. Johonkin, minkä pelaajamme ymmärtävät helpommin.

Pouard kommentoi myös S.T.A.L.K.E.R. 2 -kehittäjä GSC Game Worldin julkistamia NFT-suunnitelmia, jotka studio perui pikaisesti negatiivisen palauteryöpyn seurauksena. Ubisoft-pomon mukaan vastarinnan taustalla oli tässäkin tapauksessa pelaajien väärinkäsitykset NFT:istä, vaikka hän kertookin S.T.A.L.K.E.R. 2:n ympärille kaavaillun NFT-toteutuksen poikkeavan selvästi Ubisoftin omista ratkaisuista.

– On surullista nähdä, että on edelleen väärinkäsityksiin perustuvaa vastarintaa, Pouard harmitteli.

– En ole kuitenkaan ihan varma, että S.T.A.L.K.E.R. 2:een liittyviä suunnitelmia voi verrata siihen, mihin pyrimme Quartzilla. Se ei ole sama käyttötapaus pelaajille.

Aluksi Ghost Recon Breakpointin kanssa toimiva Ubisoftin Quartz-järjestelmä ei ollut ainakaan vielä joulukuun lopussa osoittautunut suureksi menestykseksi. Lähteiden mukaan Quartzissa tehtiin joulukuun aikana kaikkiaan 18 kauppaa, joiden summaksi kerrottiin oli yhteensä 700 dollaria.

Lähde: Finder

Lisää luettavaa