Ubisoft poistaa luvatta myytyjä pelejä järjestelmistään

Luvatta toimivilta jälleenmyyjiltä hankitut peliavaimet katoilevat vaivihkaa Uplay-palvelusta niistä maksaneiden pelaajien harmiksi.

26.1.2015 08:02

Julkaisijajätti Ubisoft pyyhkii luvatta toimivilta jälleenmyyjiltä hankittuja pelejä järjestelmistään.

Useampi hämmentynyt pelaaja on kertonut julkaisijan keskustelufoorumilla peliensä kadonneen kirjastoistaan Uplay-palvelussa. Ubisoftin asiakaspalvelun mukaan niin kutsutuilta ”kolmannen tahon” jälleenmyyjiltä ostettuja peliavaimia poistellaan tällä hetkellä urakalla, koska julkaisija itse ei ole antanut kyseisille verkkokaupoille lupaa myydä pelejään. Iskun kohteeksi ovat joutuneet ainakin pelikoodeja roimilla alennuksilla myyvät G2A-, G2play- ja Kinguin-palvelut.

Suurimman äläkän pelaajat ovat nostaneet kommunikaation puutteesta: Ubisoft ei varoittanut asiakkaitaan ennen operaatiota, vaan Far Cryt ja Assassin’s Creedit hävisivät Uplay-kirjastoista vaivihkaa. Julkaisija kehottaa rahansa menettäneitä pelaajia vaatimaan korvauksia alkuperäisiltä jälleenmyyjiltä.

Ubisoft ei ole suinkaan ensimmäinen taho, joka on päättänyt tarttua toimeen luvatta myytyjen pelien suhteen. Muun muassa Hotline Miamin ja The Talos Principlen julkaissut Devolver Digital ilmoitti kesällä pyyhkivänsä G2A-palvelusta ostettuja peliavaimia, ja Steam poisti järjestelmistään taannoin yli 7000 varastettua Sniper Elite 3 –kopiota.

Ubisoft ei ole vielä julkaissut asiasta virallista lausuntoa.

Lähde: Ubisoft, Destructoid, Joystiq

Lisää luettavaa