Twitch vahvistaa raportit jättimäisestä tietomurrosta – ”tutkimme kiireellisesti tapauksen laajuutta”

Muun muassa palvelun lähdekoodin ja sisällöntuottajien palkkiotietojen kerrotaan vuotaneet.

24.3.2022 13:53

Pelaajienkin suosima suoratoistopalvelu Twitch on joutunut tietomurron kohteeksi, vahvistaa palvelun viralliset tiedotuskanavat. Amazonin suoratoistopalvelun virallisella Twitter-tilillä ei vielä mennä tarkempiin yksityiskohtiin, mutta kerrotaan tapauksen laajuuden olevan kiireellisessä tutkinnassa.

Jättimäisen tietomurron materiaalit alkoivat kiertämään verkossa jo ennen Twitchin vahvistusta. Video Games Chronicle- ja Eurogamer -sivustojen raportoinnin mukaan anonyymi hakkeri on julkaissut koko palvelun lähdekoodin sekä yksityiskohtia palvelun turvallisuustyökaluista ja sisällöntuottajien palkkioista. Lisäksi vuodoissa on muun muassa viitteitä Steam-pelikauppapaikan haastajaksi kaavaillusta ja julkaisemattomasta Vapor-palvelusta.

Vuotaja onkin kertonut haluavansa aiheuttaa sekasortoa ja häiriöitä ”toksisena likakaivona” pitämälleen Twitchille, minkä lisäksi tapauksella on tarkoitus luoda myös kilpailua suoratoistomarkkinoille. Samalla hän on kertonut tähän asti julkaistun vuotopaketin olevan vasta ensimmäinen laatuaan. Twitchin käyttäjiä suositellaankin varotoimenpiteenä vaihtamaan salasanojaan ja ottamaan käyttöön kaksivaiheisen tunnistuksen.

Twitchiä on viime aikoina kritisoitu laajemminkin sen kyvyttömyydestä puuttua palvelussa yltyneisiin vihahyökkäyksiin. Palvelua vastaan järjestettiin hiljattain jopa protesti, jossa sen omat sisällöntuottajat ryhtyivät lakkoilemaan käyttäjiä piinaavien vihahyökkäysten takia.

Lähde: Twitch (Twitter), VGC, Eurogamer

Lisää luettavaa