Tutkimus: peliharrastajat eivät ole erakoita

Kolmen pohjoisamerikkalaisen yliopiston toteuttama tutkimus tyrmää stereotyypin antisosiaalisesta peliharrastajasta.

31.3.2014 10:18

Uuden pohjoisamerikkalaisen tutkimuksen mukaan pelaajilla on vilkas soiaalinen elämä myös verkon ulkopuolella.

Pohjois-Carolinan osavaltionyliopiston, torontolaisen Yorkin yliopiston sekä Ontarion yliopiston teknillisen korkeakoulun tutkijoiden mukaan yksinäiset peliharrastajat ovat poikkeus säännöstä.

-Pelaajat eivät ole antisosiaalisia kellarin asukkeja, joita näemme populaarikulttuurin stereotyypeissä, viestinnän apulaisprofessorina Pohjois-Carolinassa toimiva tohtori Nick Taylor kertoo.

-Tämä ei tule yllätyksenä peliyhteisölle, mutta se on syytä kertoa kaikille muille. Erakot ovat poikkeuksia pelaamisessa, eivät sääntö.

Tutkimuksessa havainnoitiin pelaajien käyttäytymistä yli 20 julkisessa pelitapahtumassa, jonka lisäksi 378 pelaajaa osallistui ennen kaikkea massiivimoninpelejä harrastaville pelaajille suunnattuun kyselyyn. Tutkijat seurasivat esimerkiksi pelaajien välistä viestintää verkossa ja sen ulkopuolella.

-Havaitsimme, että pelaajien harjoittavan monenlaista sosiaalista käyttäytymistä samaan aikaan. He pelasivat, juttelivat, joivat ja keskustelivat verkossa. Pelaaminen ei eliminoinut sosiaalista kanssakäymistä, vaan täydensi sitä.

Public Displays of Play: Studying Online Games in Physical Settings   artikkeli julkaistaan Journal of Computer-Mediated Communication -julkaisussa.

Kuva: Nick Taylor

Lähde: NC State

Lisää luettavaa