Jouluaattona toimistonsa tulvan alle hukannut brittipelistudio Hello Games vaikuttaisi olevan astetta nihkeämmässä jamassa kun alkujaan odottaa saattoi. Vasta aiemmin tässä kuussa uuden No Man’s Sky -pelin julkistanut yhtiö on jakanut tilanteestaan lisätietoja Twitter-tilillään kertoen, ettei sen vakuutus näillä näkymin kata vahinkoja, joita tulva on aiheuttanut.

– Huonoja uutisia! Pidimme eilen ”ratkiriemukkaan” puhelun vakuuttajan kanssa. Pienen printin mukaan et ole vakuutettu tulvien varalta, mikäli sijaitset tulvariskialueella, Hello Games kertoi lauantaina.

Kerrottuaan joulupäivänä menetyksistään, oli Hello Games huomioinut menettäneensä pääosan kalustostaan aina useita pc-koneita, monitoreja ja huonekaluja myöten. Vakuutustietojen selvittyä kehittäjät eivät kuitenkaan ole voivotelleet juuri omaa tilannettaan, vaan he muistuttivat sen sijaan monien paikallisten asukkaiden olevan edelleen potentiaalisesti jopa huonommassa jamassa.

– Ainakin me pääsemme yöksi kotiin, yhtiö kommentoi.

Hello Games ei ole pelistudioista ainoa, joka on kokenut vahinkoja Britannian tulvista. Kaakkois-Englannissa myöskin majaileva Strike Suit Zero -kehittäjä Born Ready Games sai ainakin myös kokea vetistä kyytiä toimistollaan, mutta se on todennut selvinneensä näillä näkymin vähemmällä kuin Hello Games.

Tarkkaa tietoa ei ole, miten tulvat ovat vaikuttaneet Guildfordissa majailevien pelistudioihin projekteihin. Haastattelussaan pelisivusto Polygonin kanssa Born Ready Gamesin edustaja kertoi kuitenkin, että kaupungin varsin kattava kehittäjäyhteisö on tarjonnut jo tukea tulvasta kärsineille studioille.

Lähde: Hello Games (Twitter), Polygon

Lisää luettavaa