Tulistunut indiekehittäjä uhkaa Star Citizen -studiota massiivisella oikeusjutulla

Star Citizen -kehittäjien kiertelyyn ja kaarteluun kyllästynyt tukija kyhää kokoon ryhmäkannetta.

25.8.2015 09:57

Massiivisen joukkorahoituspotin kerännyttä Star Citizen -avaruusoopperaa kehittävän Cloud Imperium Gamesin vaikeuksien kesä näyttäisi huipentuvan oikeusjuttuun.

Tämän kesän myöhästelyistä johtuen studio on joutunut pohtimaan ennakkotilaajiensa palautusoikeuksia tosissaan, ja vaikka studion keulahahmo Chris Roberts on vakuutellut rahojaan takaisin kaipaavien pelaajien olevan edelleen harvinainen näky, mies on myös ilmaissut vastahakoisuutensa palautuksia kohtaan selkeästi. Studion mukaan kaikki joukkorahoituksen kautta kerätty mammona käytetään viimeistä pennosta myöten pelin kehitykseen, joten mahdolliset rahanpalautukset vaikuttavat Cloud Imperium Gamesin mahdollisuuksiin saada pelijätti ajallaan ja kokonaisena ulos.

Epämääräinen budjettipolitiikka on kerännyt kritiikkiä myöhästelyyn kyllästyneiden fanien ohella myös pelialan tekijöiltä. Yksi toiminnan äänekkäimmistä vastustajista, scifipeleistään tutun 3000AD-indiestudion johtaja Derek Smart, on nyt päättänyt ottaa ohjat käsiinsä Star Citizeniin sitoutuneiden pelaajien puolesta. Smartin oma Star Citizen -sijoitus palautettiin mieheltä kysymättä jo kesäkuussa, koska Cloud Imperium Games koki tämän käyttävän pelin yhteisöalustoja omien tuotoksiensa mainostamiseen. 

Kohtelustaan tulistunut Smart on juuri ilmoittanut usuttavansa lakimiehensä Cloud Imperium Gamesin perään täyden budjettierittelyn perässä. Blogissaan mies kertoo epäilevänsä studion vakuuttelua siitä, että peliä varten kerätyt kymmenet miljoonat tullaan käyttämään siihen, mistä projektin tukijat ovat alun perin maksaneet. Lisäksi Smart lobbaa selkeän julkaisupäiväarvion ja mutkattomien palautusoikeuksien puolesta.

– Koska aikaisemmatkaan tilivelvollisuusvaatimukset eivät ole menneet läpi, emme oleta heidän suostuvan yhteistyöhön. Seuraava askel heidän vastauksestaan riippuen on ryhmäkanne, jonka pohjustaminen on jo aloitettu, Smart toteaa blogissaan.

Smart kuvailee kiihkoa uhkuvassa blogimerkinnässään, kuinka hän aikoo taistella oikeusjuttunsa puolesta loppuun asti altavastaajan asemastaan huolimatta. Eniten huolissaan mies vaikuttaa olevan siitä, että Cloud Imperium Games vastaa haasteeseen tukijoidensa rahoilla.

– He eivät usko olevansa vastausvelvollisia tukijoilleen. Valitettavasti uskon, että tämä on ainoa tapa saada heiltä ansaitsemamme vastaukset ennen kuin kaikki murenee, Smart ennustaa.

Star Citizenin kehittäjät eivät ole vielä vastanneet kohuun. Edelleen julkaisuikkunaa vailla oleva peli on kerännyt kasaan yli 88 miljoonaa dollaria, ja tähtää parhaillaan 100 miljoonan yhteispottiin. Smartin maratonblogikirjoituksen todisteineen ja teorioineen voi kahlata läpi täältä.

Lähde: PC Gamer, Smart Speak

Lisää luettavaa