Tuleva Shadowrun-roolipeli kasvaa miljoonan taalan voimalla

Shadowrun: Hong Kong on tapahtumassa, ja joukkorahoituksen ansiosta peli saa myös paljon sisältöä, johon pelin alkuperäinen budjetti ei olisi riittänyt.

16.2.2015 17:06

Kehitysstudio Harebrained Schemes on onnistunut toistamiseen saavuttamaan menestystä Kickstarterissa. Tammikuussa yhtiö alkoi pyydellä roolipelifaneilta rahaa Shadowrun: Hong Kongin kehitykseen, mikä on poikinut sille nyt yli miljoonan dollarin potin, kun rahoitusaikaa on jäljellä vielä vuorokausi.

Alunperin Harebrained Schemes lähti Hong Kongin kanssa Kickstarteriin 100 000 dollarin minimirahoitusta tavoitellen. Joukkorahoituskampanjan erikoisuutena on ollut se, etteivät kehittäjät pyri sen avulla keräämään enää tuohta koko pelin kehitystä varten. Sen sijaan Kickstarterin on määrä tarjota Shadowrun-faneille mahdollisuus auttaa laajentamaan peliä mittoihin, joihin sen alkuperäinen budjetti ei ole riittänyt.

Miljoonan dollarin myötä Shadowrun: Hong Kongin pitäisikin saada nyt kaikki ne lisäherkut, joita kehittäjät ovat pelin halunneet erityisesti vielä lisätä. Odotettavissa peliin on muun muassa ylimääräinen lisäkampanja, uusia hahmoja sekä monipuolisemmat kontrollit.

Vuonna 2012 Harebrained Schemes onnistui Kickstarterissa ensimmäisen kerran Shadowrun Returns -pelinsä kanssa. Tuolloin kehittäjät pyysivät peliä varten alkujaan 400 000 dollarin rahoitusta ja saivat lopulta noin 1,8 miljoonaa. Tuolloin Kickstarter-kampanjan tarkoituksena oli nimenomaan auttaa saamaan Shadowrun Returns ylipäätänsä markkinoille.

Shadowrun: Hong Kongin ohella Harebrained Schemes kehittää parhaillaan myös toiminnallista roguelike-peliä nimeltä Necropolis.

Lähde: Shadowrun: Hong Kong (Kickstarter)

Lisää luettavaa