Nintendon Switch-konsoli näyttäisi tukevan nykyisin GameCube-ohjainten käyttöä.

Ominaisuus näyttää saapuneen konsolille osana sen hiljattaista järjestelmäpäivitystä. Virallisesti päivitys lisäsi konsolille mahdollisuuden esimerkiksi kaapata lyhyitä videopätkiä sekä siirtää käyttäjädataa ja tallennuksia konsolilta toiselle. Useiden raporttien mukaan GameCube-ohjaimet ovat alkaneet nyt myös kuitenkin toimia laitteella, kunhan hallusta löytyy Wii U:lle kaupiteltu ohjainadapteri.

GameCube-ohjainten käyttö ei rajoitu myöskään vain Switchin käyttöliittymässä navigointiin. Raporttien mukaan varsinainen pelien pelaaminen luonnistuu sekin GameCube-kapulalla, vaikka sen näppäintarjonta ei olisikaan aina sopiva pelin kanssa.

Tuki GameCube-ohjaimille tuotiin aikoinaan Wii U:lle nimenomaan uutta Super Smash Bros. -peliä varten. Nyt mielenkiinnolla sopiikin seurata, valmistautuuko Nintendo päivityksellä hiljalleen uuden Smashin tuloon, vai olisiko sillä muita aikeita, kuten halu alkaa myydä GameCube-pelejä Switchillä. Tai sitten ominaisuus on lisätty mukaan huvikseen, kukapa tietää.

Tämä ei ole ensimmäinen ylläriominaisuus, joka Switchin uudesta päivityksestä on löytynyt. Päivityksen ilmestymisen aikoihin huomattiin nimittäin myös, että laite tukee nyt lisäksi langattomia kuulokkeita USB:n voimin.

Lähde: GameXplainKotaku

Lisää luettavaa