Tšernobyl-kauhuräiskintä Chernobylite päivättiin PS5:lle ja Xbox Seriesille – pc-ehostuksia ja ilmaista sisältöä tulossa samalla

S.T.A.L.K.E.R. 2 ei ole ainoa säteilyseikkailu uudemmalla raudalla.

3.2.2022 11:25

Tšernobylin suoja-alue kutsuu hiljalleen PlayStation 5- ja Xbox Series -pelaajia, sillä Chernobylite on saapumassa uuden sukupolven alustoille huhtikuun 21. päivä. Ensisijaisesti julkaisu on digitaalinen, mutta PS5:llä saataville saadaan myös fyysinen versio.

The Farm 51:n kehittämä selviytymiskauhuräiskintä valmistui pc:llä viime vuoden heinäkuussa ja jatkoi siitä syksyllä vielä PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Uudemmilla laitteilla konsolikokemuksen luvataan tukevan säteenseurantaa ja ylipäätänsä paranneltua ulkoasua. PS5:n DualSense-ohjaimen ominaisuuksia on niitäkin määrä tukea.

Uuden polven konsoliversioissa on käytössä kaksi uutta grafiikkatilaa. Näistä toisella peli pyörii 30 ruutua sekunnissa dynaamisella 4K-resoluutiolla, kun taas toisella ruudunpäivityksen voi tuplata 1080p-resoluutiota käyttämällä.

Säteenseuranta ja graafiset viilaukset ovat saapumassa myös pc-versioon huhtikuussa.

Mikäli pelin omistaa jo edellissukupolven konsoleilla, saa uuden version itselleen saman alustaperheen sisällä ilmaiseksi. Pc:llä grafiikkaparannukset ovat luonnollisesti ilmaisia.

Täysin uutta Chernobylite-sisältöä on sitäkin luvassa 21. huhtikuuta. Tulossa on ilmainen Memories of You -niminen tapahtumasarja sekä asetarjontaa laajentava varsijousi. Jonkinlaisesta maksullisesta sisällöstä on yhtä lailla kiusoiteltu.

Pelaaja-lehden arvostelun Chernobylitesta voi katsastaa tästä.

Lähde: All in! Games

Lisää luettavaa