Trophy-saavutuksia tulossa PlayStation-retropeleihin

Syphon Filter -pokaalit saivat jo vahvistuksen.

23.5.2022 15:46

Ainakin osa klassisista PlayStation-retropeleistä näyttäisi saavan tuen trophy-saavutuksille, kun ne saapuvat osaksi PS4:n ja PS5:n valikoimaa osana kesän PlayStation Plus -uudistusta.

Sonyn Bend Studio on ilmoittanut Twitter-tilillään, että se on auttanut luomaan saavutuksia PS1-klassikko Syphon Filteriin. Saavutettavaa pelissä pitäisi piisata myös aina sen verran, että kokoelmaansa pääsee lisäämään vielä platinapokaalinkin.

Sony ei ole vahvistanut, voidaanko saavutuksia odottaa vastaavalla tavalla myös muihin uudelleenjulkaistaviin klassikoihin. Syphon Filter tuskin jää kuitenkaan ainakaan ainoaksi tällaiseksi tapaukseksi.

Sony vahvisti ensimmäisen joukon PlayStation Plus -uudistukseen kuuluvia pelejä aiemmin viikolla. Retropelien ei ole tarkoitus jäädä kuitenkaan vain PlayStation Plus -jäsenten iloksi, vaan niitä on määrä tuoda myyntiin PS4:lle ja PS5:lle myös erikseen. Mikäli uudelleenjulkaistavia digitaalisia PlayStation-klassikkoja on ostanut myös jo aiemmin vanhemmille PlayStation-alustoille, pitäisi niiden lataamisen onnistua ilman lisäveloitusta ja Plus-jäsenyyttä.

PlayStation Plus -uudistus käynnistyy Euroopassa 23. kesäkuuta.

Lisää luettavaa