Trine 3 -draama jatkuu – suomalaisstudio pyytelee anteeksi masentavalla videolla

Trine 3:n markkinointiosasto ottaa syyt niskoilleen menneen viikon tapahtumista.

28.8.2015 08:00

Viime viikolla odotettua vaimeamman lähtölaukauksen saaneen Trine 3: The Artifacts of Powerin julkaisun puinti jatkuu edelleen.

Pelin kehittäneen suomalaisen Frozenbyten varatoimitusjohtaja Joel Kinnunen pahoitteli pelin puutteita jo viime viikonloppuna Steamissa, mutta studio on nyt päättänyt ottaa järeämmät aseet käyttöön. Studion YouTubeen lataamalla tuoreella videolla Kinnunen purkaa pelin saamaa kritiikkiä yhdessä markkinointipäällikkö Kai Tuovisen kanssa.

Miesten mukaan monien näkökulmasta kesken jäänyt peli on osa suuremman kokonaisuuden muodostavaa sarjaa, jonka olemassaolosta kuluttajille ei kuitenkaan tahdottu kertoa ennen Trine 3:n kokeiltua kepillä jäätä. Ratkaisu kaduttaa studiota jälkeenpäin.

– Tuntuisiko kesken jäänyt tarina erilaiselta, jos kaikki olisivat tienneet sen olevan tarkoituksella vaikkapa vain puolet koko juonikaaresta? En osaa sanoa, koska kaikki ovat jo muodostaneet mielipiteensä meistä. Kaikki sanovat, että mokasimme, ja siitä on vaikea selvitä, Tuovinen kertoo.

Markkinointivastaavana Tuovinen myöntää videolla olevansa syyllinen Trine 3:n epäonnistumisiin, mutta hän painottaa studion olevan silti tyytyväinen lopputulokseensa. 

– Osa teistä on nauttinut Trine 3:stä, emmekä todellakaan sivuuta positiivista palautetta. Peli on juuri sellainen, kuin sen pitikin olla, ja olemme ylpeitä siitä, Tuovinen toteaa.

Kinnunen pyytää huomioimaan, kuinka paljon Trine 3 uudistaa pelisarjan tuttuja piirteitä, mutta toteaa muodonmuutoksessa olevan hieman parantamisen varaa. Mitä ilmeisimmin 2D-toiminnan siirtäminen 3D-maailmaan oli pahin kuolinisku pelin budjettisuunnittelulle, eikä studio yritä peitellä totuutta.

– Nyt kun kaikki vihaavat meitä, Trinen kehitys on laitettu täysin jäihin. Sen jatkaminen ei tällä hetkellä käy järkeen. Olkaa kilttejä, älkääkä syyttäkö peliä tai kehittäjiä pelin lyhyydestä – markkinointimme oli typerää, Tuovinen anelee kolmannen miehen survoessa Trine 2 -plakaattia dramaattisesti taustalla olevaan roskapönttöön. 

Koko videon voi katsoa alta.

Lähde: Frozenbyte (YouTube), Kotaku

Lisää luettavaa