Viime vuoden joulukuussa Sega ilmoitti omistavansa oikeudet Games Workshopin Warhammer -universumiin. Oikeudet Warhammer-peleihin koskivat kuitenkin vain fantasiapuolta ja Segaa ennen oikeuksia käytti Electronic Arts Warhammer Online -mmo-pelissään.

Immateriaalioikeuksien uusi hyödyntäjä on Total War -strategiapeleillä menestystä niittänyt Creative Assembly, jonka ensimmäistä Warhammer-peliä odotetaan tämän vuoden kuluessa. Sopimus kattaa useamman julkaisun.

Warhammerin universumissa on kuitenkin kaksi puolta. Miekkoihin ja magiaan keskiaikaisissa puitteissa keskittyvä Warhammer-fantasia, sekä koko universumin kattavaan loppumattomaan sotaan sijoittuva Warhammer 40,000 scifi-eepos.

WH40K:n oikeudet ovat kuitenkin majailleet Warhammer 40,000: Space Marine -räiskinnän ja Dawn of War -strategiapelejä julkaisseen Relic Entertainmentin omistuksessa. Nyt asia näyttää muuttuvan. Relic nimittäin kuuluu talousvaikeuksiin ajautuneen THQ:n alaisuuteen ja on kaupan yhtenä yrityksestä pilkottuna kokonaisuutena.

Raportit kertovat Segan tarjouksen olevan tällä hetkellä voittava, joten strategia- ja Warhammer -faneille voi pian koittaa uusi aikakausi videopelien saralla. Mikäli Sega voittaa Relicin ja sen alaisuudessa olevat oikeudet itselleen, on sillä käsissään laajamittaisia strategiapelejä vuosia julkaissut kehittäjä ja oikeudet molempiin Warhammer-pelisarjoihin. Kaupan päälle Sega saisi vielä Company of Heroes -oikeudet.

Lähde: VG247

Lisää luettavaa