Total War- ja Alien Isolation -kehittäjä kasvaa entisellä Crytek-studiolla

Brittiläinen kehittäjäjätti Creative Assembly koostuu nyt yli 500 työntekijästä. Viimeisimpänä se on päässyt kasvamaan Crytek Black Sean imaisemalla.

7.3.2017 16:02

Segan omistuksessa oleva brittipelitalo Creative Assembly on kasvattanut kokoaan melkoisesti. Yhtiön kerrotaan imaisseen sisuksiinsa Crytekiin noin kahdeksan vuotta kuuluneen bulgarialaisen Crytek Black Sea -studion, joka tulee nyt hankinnan myötä muuttamaan nimensä Creative Assembly Sofiaksi.

Kasvun myötä Creative Assemblyn henkilöstömäärä kasvaa yli 500 työntekijään.

Osana Crytekia Black Sea työsti viimeiset vuodet verkkoareenamätkintä Arena of Fatea, josta ei pitkään aikaan nähty kummempia elonmerkkejä. Crytek päätyi luopumaan studiostaan hiljattaisten talousongelmiensa takia.

Ilmeisesti Creative Assemblyyn sulatettu Crytek Black Sea koostuu eri henkilöstöstä kuin viime vuoden lopulla Sofiassa myöskin perustettu Black Sea Games -studio. Kyseistä studiota pyörittää myöskin joukko entisiä crytekilaisia.

Tiedossa ei tarkalleen vielä ole, millainen Creative Assemblyn sofialaisstudion rooli tulee olemaan. Parhaitenhan Creative Assembly on tunnettu tähän mennessä Total War -sarjastaan, joskin onpa se tuonut maailmaan myös esimerkiksi kauhuseikkailu Alien Isolationinkin ja hiljattain julkaistun Halo Wars 2:n.

Lähde: Gamasutra

Lisää luettavaa