Tomb Raider, Deus Ex, Crystal Dynamics ja Eidos ovat nyt Embracer Groupin omistuksessa

Embracer Group on ottanut Square Enixin länsistudiot peleineen syleilyynsä.

27.8.2022 12:01

Square Enixin läntiset pelistudiot ovat peleineen siirtyneet Embracer Groupin omistukseen.

Ruotsalainen Embracer Group kertoi eilen julkaisemassaan tiedotteessa saattaneensa toukokuussa julkistetun mittavan kaupan maaliin. Kaupan myötä Embracer Groupin omistukseen ovat siirtyneet niin pelistudiot Crystal Dynamics, Eidos-Montréal ja Square Enix Montréal kuin yli 50 pelin oikeudetkin. Kaupan kattamat pelioikeudet sisältävät esimerkiksi Deus Ex-, Tomb Raider-, Thief- ja Legacy of Kain -pelisarjat. Kaupan kokonaishinnaksi kerrottiin toukokuussa 300 miljoonaa dollari.

Embracer Group kertoo hankinnan loppuunsaattamisen myötä uusien studioiden muodostavan Embracer Groupin uuden 12. operatiivisen ryhmän. Studioiden on kerrottu työllistävän yhteensä noin 1 100 työntekijää.

Embracer ei ole toistaiseksi tarkentanut suunnitelmiaan uusien studioidensa ja pelisarjojen varalle. Yhtiö kertoo kuitenkin tiedotteessaan studioiden ja Embracer Groupin kertovan lisätietoja asiasta tulevaisuudessa.

Square Enix -kaupan lisäksi Embracer Group on tulevaisuudessa kasvamassa edelleen uusien immateriaalioikeuksien myötä. Yhtiö kertoi aikaisemmin tässä kuussa hankkivansa Taru Sormusten Herrasta -oikeuksia hallinnoivan Middle-earth Enterprisesin. Samaan aikaan Embracer paljasti hankkivansa omistukseensa myös uusia pelistudioita yhteensä yli puolen miljardin dollarin hinnalla.

Lähde: Embracer Group

 

Lisää luettavaa