Kolmen vuoden takaisena aprillipilana syntynyt battle royale -tila on tekemässä paluun Path of Exileen. Virallisesti Path of Exile: Royalena tunnettu pelimuoto on uusitussa kuosissa testattavissa pc:llä jo nyt viikonloppuna, mutta virallisesti se elvytetään juuri paljastuneen Expedition-laajennuksen yhteydessä.

Monien battle royale -tilojen tavoin myös Path of Exile: Royale asettaa kymmenet pelaajat kamppailemaan keskenään selviytymisestä alati pienenevällä pelialueella aloittaen joka kerta tyhjätaskuisella tason 1 hahmolla. Paluun myötä pelimuotoa on ennen kaikkea lähdetty virtaviivaistamaan ja tasapainottanaan uusiksi, mikä näkyy muun muassa sille järjestetyssä omassa kykypuussa. Ottelujen onkin määrä viedä kerralla maksimissaan vain noin 15 minuuttia pelaajien elämästä ja tarjota muutenkin nopeatempoista toimintaa.

Tarkoituksena Royalen on olla käytössä nimenomaan viikonloppuisin uuden laajennuksen myötä käynnistyvän Expedition League -kauden ajan. Ainakin toistaiseksi se saapuu vain ja ainoastaan pc:lle. Mitään lukkoonlyötyjä suunnitelmia Grinding Gear Gamesilla ei ole silti tilan tulevaisuuden suhteen. Lähinnä kehittäjät toivovat, että se jatkaisi eloaan vielä pidemmälläkin ajanjaksolla.

Mitä tulee uuteen Expedition-lisäriin, julkaistaan se pc:lle heinäkuun 23. päivä ja konsoleille viisi päivää myöhemmin. Tuoreiden kykyjen ja esineiden ohella se tuo peliin nimensä mukaisesti uuden tutkimusmatkamahdollisuuden, jonka kautta etsimään päästään kadonneita reliikkejä taktisen räjähteiden käytön ja epäkuolleiden tappamisen merkeissä Pyrkimyksenä kehittäjillä olisi jatkossa myös keskittyä palauttamaan Path of Exilen loppupeliin enemmän haastavia elementtejä kuin mitä se on mahdollisesti viime aikoina tarjoillut. Tämän myötä odotettavissa on muun muassa viilauksia kykytimanttien ja taikajuomapullojen toimintaan.

Ohessa traileria niin Expeditionista kuin Royalen paluusta. Yksityiskohtaisemmin niihin voi tutustua niille omistetuilla sivuilla (Expedition, Royale).

Lisää luettavaa