Toimintaroolipeli Dragon’s Crown katosi yllättäen Euroopan PlayStation Storesta

Kolmisen vuotta vanha Dragon's Crown on kadonnut väliaikaisesti Euroopan PlayStation Storesta.

3.7.2016 00:36

Japanilainen toimintaroolipeli Dragon’s Crown on kadonnut ilman ennakkovaroitusta myynnistä Euroopan PlayStation Storesta. Katoaminen on tapahtunut vieläpä varsin nihkeään aikaan, sillä pelin oli määrä olla osa latauskaupassa parhaillaan käynnissä olevaa Big in Japan -alennuskampanjaa.

Poistuminen näyttää johtuneen Dragon’s Crownin Eurooppaan tuoneen NIS American ja pelin alkuperäisenä julkaisijana toimineen Atlusin välisen lisenssointisopimuksen päättymisen johdosta. Yhtiöt ilmoittivat aiemmin tänä vuonna, että vuosia Euroopassa kestäneen yhteistyön jälkeen kaksikon tiet ovat nyt eroamassa.

Sentään aivan lopullisesti Dragon’s Crown ei ole ilmeisesti kadonnut Euroopan PlayStation Storesta. Atlus on lupaillut, että se on tekemässä töitä sen eteen, että peli saadaan vielä palautettua myyntiin, joskaan minkäänlaista selvää aikataulua hankkeelle ei ole annettu.

Sekä PlayStation 3:lle että Vitalle kehitetty Dragon’s Crown julkaistiin lännessä alunperin vuonna 2013. Pelin on kehittänyt japanilaisyhtiö Vanillaware, jonka PlayStation 2 -ajoilta tuttu Odin Sphere -toimintaroolipeli sai hiljattain ehostettun julkaisun niin PS4:llä, PS3:lla kuin Vitallakin. Odin Sphere: Leifthrasiriksi kutsuttu uusi versio julkaistiin Euroopassa vielä NIS American avustamana.

Ohessa vanhempi traileri Dragon’s Crownista muistutuksena pelin tyylistä.

Lähde: NIS America (Twitter), Eurogamer

Lisää luettavaa