Todd Howard: Morrowindin tai Falloutin remasterointi ei kiinnosta – ”pelin ikä on osa sen identiteettiä”

Bethesdan Todd Howardilla on remasteroinneista mielipide, joka saattaa yllättää monet.

20.7.2018 12:17

The Elder Scrolls III: Morrowindistä ei kannata odotella paranneltua uusioversiota, mikäli Bethesdan maineikasta Todd Howardia on uskominen.

Fanien suosimasta Morrowindista on vuosien varrelta pyydelty useaan otteeseen uusioversiota tai remasterointia, mutta The Guardianin tuoreen haastattelun mukaan Howard ei erityisemmin lämpene idealle.

– Henkilökohtainen näkemykseni on, ettei Morrowondia pitäisi remasteroida. Totean yleensä myös Falloutin remasterointipyyntöihin, että pc:llä peliä voi pelata sellaisena kuin se on tarkoitettu, hän myöntää.

Howard onkin varsin tyytyväinen, että myös konsolipuolella on ryhdytty arvostamaan vanhempia pelejä alkuperäisessä muodossaan. Erityisesti hän iloitsee, että muun muassa Morrowindia voi pelata nyt taaksepäinyhteensopivuuden avulla Xbox Onella.

– Olen erittäin iloinen, että Microsoft, Sony, Nintendo ja muut tahot tekevät helpommaksi pelata vanhoja pelejä sellaisena kuin ne alkujaan ilmestyivät. Suosin itse asiassa enemmän alkuperäisiä pelejä kuin remasterointeja. Pelaan mielummin Morrowindia sellaisena kuin se oli ilmestyessään, sillä ikä on osa pelin identiteettiä, hän paljastaa.

Howard ei kuitenkaan usko, että The Elder Scorlls V: Skyrimin remasteroidut versiot nykypolven laitteilla ovat ristiriidassa hänen näkemyksensä kanssa, sillä Skyrimin remasterointi oli visuaalisesti tarpeeksi lähellä alkuperäistä peliä. Syynä saattaa myös olla, että Skyrimin nimi myy edelleen varsin hyvin.

Uusioversion sijaan Bethesda työstää sarjaan parhaillaan täysin uutta The Elder Scrolls VI:tta sekä The Elder Scolls: Blades -mobiilipeliä.

Lähde: The Guardian

Lisää luettavaa