Tiukkaa Metroid-haastetta, Earthbound-klassikoita ja Klonoa-muisteluja – tätä kaikkea ja muuta Nintendo uusi Direct-lähetys paljasti

Niin joo ja Kirby ahmii nyt autoja.

10.2.2022 15:13

Uusin Nintendo Direct -lähetys järjestettiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä useiden pienempien ja suurien julkistusten kera. Suurimmasta osasta lähetyksen aikana ilmenneistä asioista kirjoitimmekin jo omat juttunsa, jotka voi selata läpi tämän uutisen alta löytyvästä listauksesta. Ohessa on kuitenkin vielä tiivistelmä kaikesta muusta, mitä Direct sattui tuomaan mukanaan.

Nintendon maaliskuussa saapuva uutuusjulkaisu Kirby and the Forgotten Land näyttäytyi Directissä uuden pelikuvatrailerin voimin. Video tarjosi toki uuden annoksen pelikuvaa pinkin palleron uudesta seikkailusta, mutta ennen kaikkea se vahvisti peliin kokonaan uuden mouthful-ominaisuuden. Perinteisen ahmimiskykynsä ohella Kirby pystyy nyt imemään sisuksiinsa niin autojen kuin limuautomaattienkin kaltaisia esineitä ja käyttämään niitä hyödykseen liikkumisessa sekä vihollisten kurmottamisessa.

Uutta pelikuvaa oli tarjolla myös Splatoon 3:sta, josta esiteltiin videomuodossa sen yhteistyökeskeistä Salmon Run -tilaa. Samalla vahvistui, että peli olisi tarkoitus saada ulos Switchille kesän aikana.

Viime syksyllä julkaistuun Metroid Dreadiinkin esiteltiin hieman uusia asioita. Peli on nimittäin vastaanottanut tänään uuden päivityksen, jolla mukaan on saatu uusi Samuksen yhdestä iskusta tappava Dread-vaikeustaso ja aloittelijoille paremmin soveltuva Rookie-tila. Huhtikuussa luvassa on lisäksi toinen sisältöpäivitys, joka lisää mukaan pomotaistelut yhteen niputtavan Boss Rush -tilan.

Nintendo Switch Online -jäsenyys on sekin saanut uuden Directin myötä kaivattuja etulisäyksiä. Tästä päivästä alkaen NSO-jäsenyyteen kuuluvan retropelitarjonnan joukkoon on lisätty nimittäin Super Nintendon klassikkoroolipeli Earthbound sekä sen Nintendo Entertainment System -edeltäjä Earthbound: Beginnings.

Nintendon suhteen ulkopuolisimpina asioina Directissa paljastettiin lisäksi niin kesällä saapuva No Man’s Skyn Switch-versio, Star Wars: The Force Unleashedin 20. huhtikuuta ilmestyvä Wii-version Switch-käännös sekä tänä vuonna ilmestyvä rytmipeli Taiko no Tatsujin Rhytm Festival. Portal-sarjan molemmat osat Nintendon konsolille tuova Portal: Companion Collection paljastui sekin.

Oman kokoelmapakettinsa Switchillä ja toki myös PlayStationeille, Xboxeilla ja pc:llä saa lisäksi vanha Namco-tasoloikkasankari Klonoa. Heinäkuun 8. päivä päivänvalon näkee nimittäin Klonoa: Phantasy Reverie Series, joka pakkaa yhteen Wiille aikoinaan tehdyn ensimmäisen Klonoa-pelin uusioversion sekä PS2:lla nähdyn Klonoa 2: Lunatea’s Veilin.

Muita Direct-lähetyksen aikana tehtyjä julkistuksia:

Lisää luettavaa