Titanfall- ja Call of Duty -kehittäjien perustajalta uusi studio

Call of Duty- ja Titanfall-räiskintöjen taustalta tunnettu Vince Zampella on perustanut uuden Nuclear Division -studion.

29.4.2014 08:15

Menestyksekkäiden räiskintäpelien taustalta tunnettu Vince Zampella on perustanut uuden Nuclear Division -pelistudion.

Call of Duty -pelisarjaa kehittävän Infinity Wardin ja Titanfallin luoneen Respawn Entertainmentin perustajiin lukeutuvan Zampellan uusi studio keskittyy mobiilipeleihin. Zampella jatkaa kuitenkin entiseen malliin Respawnin johdossa. Respawnin päämajan lähettyville Los Angelesiin perustetussa Nuclear Divisionissa hän toimiikin lähinnä hallituksen jäsenenä, sijoittajana ja neuvonantajana.

Zampellan mukaan studiota harkittiin alun perin osaksi Respawnia, mutta mobiilipelit eivät sopineet isoja konsolipelejä kehittävään studioon. Mobiilipelit ovat kuitenkin niin vahvasti kasvava alue, ettei sitä haluttu jättää huomiotta.

-Pelaan mobiililaitteilla, koska ne ovat aina mukanani, Zampella toteaa VentureBeatin haastattelussa.

-En sanoisi että konsoleista ja mobiilista puhuttaessa toinen olisi toista parempi. Se on erilainen pelikokemus. Molemmat kiinnostavat minua.

Tammikuusta saakka työntekijöitä hakenut Nuclear Division työllistää paraikaa noin kymmenen henkilöä. Studio työskentelee uuden mobiiliteknologian ja useampien sitä hyödyntävien pelien parissa. Nuclear Divisionin ensimmäisiä julkaisuja saatetaan kuitenkin joutua odottamaan vielä vuoden verran.

Lähde: VentureBeat

Lisää luettavaa