Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep on helmikuun PlayStation Plus -ilmaispeli – minkälaisen tuomion se sai alkujaan?

Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep: A Wonderlands One-shot Adventure on ladattavissa ilmaiseksi PlayStation Plus -palvelussa. Sen myötä alkujaan Borderlands 2:n lisäsisältöpaketin arvostelu on uudelleenjulkaistu osana kaupallista yhteistyökampanjaa PlayStationin kanssa.

11.2.2022 12:04

Vuonna 2013 kirjoitettu katsaus on uudelleenjulkaistu osana kaupallista yhteistyökampanjaa PlayStationin kanssa.

Sonyn PlayStation Plus -verkkopalvelun jäsenille suunnatut helmikuun ilmaispelit ovat saapuneet ladattaviksi.

Helmikuun PlayStation Plus -peleihin lukeutuu PS4:n Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep: A Wonderlands One-shot Adventure -peli, joka on itsenäiseksi päivitetty versio Borderlands 2:n vuonna 2013 julkaistun kausipassin viimeisestä lisäsisältöpaketista. Kaivoimmekin Pelaaja-lehden tomuisista arkistoista alkuperäisen lisäsisältöpaketin arvostelun, josta voi hakea suuntaviivat myös tälle itsenäistyneelle ja nokareen verran päivittyneelle versiolle.

Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep: A Wonderlands One-shot Adventuren lisäksi PS Plus -jäsenten helmikuun ilmaispeleihin lukeutuvat myös EA Sports UFC 4 (PS4) sekä Planet Coaster: Console Edition (PS5).

Pelaaja 130 (heinäkuu 2013): Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep

Pelaajan toimituksen piirissäkään ei osata päättää, onko psykopimatsu Tiny Tina Borderland 2:n paras vai pahin hahmo, joten hänelle omistettu lisäsisältöpaketti jakaa varmasti mielipiteet. Pelin Season Pass -pakettien neljäntenä ja viimeisenä lisäyksenä se alkaa muutenkin jo nostattaa Borderlands 2 -väsymystä.

Pikku-Tiina päättää viihdyttää Borderlands 1:n vielä elossa olevia sankareita vetämällä kunnon pöytäroolipelisession itse luomassaan fantasiamaassa. Pelaajahahmot ovat tällä kertaa siis vain kuvitteellisia sankareita, joita Brick, Mordecai ja Lilith ohjailevat. Maisemat, tapahtumat ja henkilöt vaihtuvat vilisten pelaajien silmien edessä, koska pelimaailma kumpuaa luonne- ja tarkkaavaisuushäiriöisen teinin aivoista.

Huumoria revitään tällä kertaa nörttipuuhien lisäksi tunnetuista tietokone- ja konsoliroolipeleistä. Mutta parodia on vaikea huumorin laji. Gearbox saa todella aikaan tunteen, että pelaaja on mukana täysidioottien ropetuksessa – ja se on kauhea kokemus. Digiroolipelejä taas pilkataan todella laiskasti. Ai että Dark Soulsissa peliin hyökkää hahmo nimeltä Noobkiller ja liskoja ampumalla saa saavutuksen Fus Ro Die! Hah hah. Hah. Loottiarkun päällä pyörivät D20-nopat ja Lawful Neutral Ranger -tapaisia titteleitä jakavat luokkaesineet ovat kieltämättä hienoja detaljeja.

Itse räiske toimii kieltämättä edelleen, sillä ritareista, kääpiöistä, örkeistä ja muusta fantsutauhkasta koostettu vihollislauma on pelin muihin latauspaketteihin verrattuna paljon monipuolisempi, ja maisematkin ovat tällä kertaa jotain aivan muuta. Erityisesti lähitaisteluun erikoistuneen Psycho-hahmon pelaajat saavat lohikäärmelinnasta hupia irti, sillä useimmat vihulaiset tunkevat lähikontaktiin teräaseen kanssa.

Verkkorintaman tuomio: Harkitse!

Kehittäjä: Gearbox
Julkaisija: 2K Games
Julkaisuvuosi: 2013 (alkuperäinen lisäsisältö), 2021 (itsenäinen PS4-versio)
Arvostelija: Janne Pyykkönen

Lisää luettavaa