Tiivistunnelmainen Sunless Sea upposi pelaajiin: myynnit murskasivat odotukset

Kaikkien pelien ei tarvitse myydä miljoonia, jotta kehittäjien toiveet täyttyisivät. Sunless Sea on nyt menestys reilulla 100 000 kappaleen myynneillään.

29.3.2015 04:59

Helmikuun alussa virallisen julkaisunsa saanut synkkä seilauspeli Sunless Sea on yltänyt yli 100 000 kappaleen myynteihin.

Pelialan monien miljoonamyyntihehkutusten rinnalla määrä ei välttämättä kuulosta paljolta, mutta pienelle Failbetter Games -studiolle se on silti merkittävä. Studion virallisilla nettisivuilla kehittäjät ovat kertoneet, että luku on tuplasti suurempi kuin mitä he alkujaan uskalsivat pelin menestykseltä odottaa.

– Ennen kuin aloitimme kehityksen vuonna 2013 yritimme arvioida potentiaalisia myyntejä löytämiemme indiepelilukujen avulla. Näytti siltä, että myyntimme pystyivät olemaan mitä vain välillä 5 000 (jos peli myisi todella huonosti) ja 50 000 (jos peli olisi suuri menestys), Failbetterin analyytikko Adam Myers selittää.

Sunless Sean 100 000 kappaleen myynnit eivät koostu vain viimeisen reilun kuukauden aikana tapahtuneista ostoksista. Ennen virallista julkaisuaan peli ehti olla nimittäin Steamin Early Access -osastolla myynnissä viime heinäkuusta asti. Kehittäjien toivoma 50 000 kappaleen myyntihuippu olikin jo kutakuinkin saavutettu, kun peli sai virallisen julkaisunsa.

Alkunsa Sunless Sea on saanut Kickstarterin avittamana. Vuonna 2013 kehittäjät hakivat palvelusta 60 000 punnan rahoitusta ja nappasivat lopulta kasaan reilun sadantuhannen potin.

Peli on saanut pääasiallisesti positiivisen vastaanoton maailmalla. Pelaaja-lehden arvostelun pelistä löytää maaliskuun numerosta.

Lähde: Failbetter Games

Lisää luettavaa