Tieteisseikkailu Heaven’s Vault paljastui konsoleille, pc:lle ja mobiililaitteille

80 Day- ja Sorcery!-kehittäjä Inkle on paljastanut seuraavaksi pelikseen scifi-seikkailu Heaven's Vaultin.

3.3.2017 00:22

Hyvin tarinavetoisista seikkailupeleistä 80 Days ja Sorcery! tunnettu brittistudio Inkle on paljastanut uutuuspeli Heaven’s Vaultin. Pc:n ja mobiililaitteiden lisäksi ensi kertaa konsoleille saapuva studion peli on tällä kertaa avoimeen maailmaan sijoittuva scifi-seikkailu, jonka on määrä olla kehittäjien tähän mennessä kunnianhimoisin projekti.

Heaven’s Vault jatkaa Inklen aiempien pelien tavoin hyvin tarinavetoisella linjalle seuraten tällä kertaa arkeologi Aliya Elasraa. Aliyan näkövinkkelistä pelissä päästää tutkimaan maailmaa yhdistävää mystistä Nebula-virtaa, missä tätä auttaa tämän robottiassistentti Six. 

Innoitusta Heaven’s Vaultin kerrotaan ottaneen useista lähteistä. Sen maailman rakentamisessa apua on tarjonnut esimerkiksi Tähtiportti, Indiana Jones ja Raymond Chandlerin sekä Gene Wolfen kirjallisuus. Visuaalisella saralla inspiraatiota on etettu Mœbiusin ja Hergén sarjakuvista, The Banner Sagan hahmosuunnittelista sekä islamilaisesta taiteesta, arkkitehtuurista ja kaunokirjoituksesta. Pelillisesti vaikutuksen kehittäjiin on vuorostaan tehnyt Shadow of the Colossuksen, Firewatchin ja The Witcher 3:n avoimet maailmat sekä The Witnessin ja kasariklassikko Infidelin pulmat.

Kehityksensä osalta Heaven’s Vault on vielä hyvin alkuvaiheista. Toistaiseksi Inkle on kyhännyt uutukaisestaan lähinnä prototyyppejä, jotka auttavat lopullisen teoksen valmistelussa.

Projektin seuraaminen on mahdollista sen kotisivun kautta.

Lähde: Inkle

Lisää luettavaa