Tiesitkö? Assassin’s Creed oli alun perin Prince of Persia

"Tiesitkö?" on Pelaajalehti.comin uusi artikkelisarja, jossa kerromme faktoja pelialan, sen ikonien ja tekijöiden taustoista ja salaisuuksista. Sarjan kuudennessa osassa paljastetaan historiaan paneutuvan pelisarjan historiaa.

1.3.2015 08:30

”Tiesitkö?” on Pelaajalehti.comin artikkelisarja, jossa kerromme faktoja pelialan, sen ikonien ja tekijöiden taustoista ja salaisuuksista.

Kun Prince of Persia -klassikkosarja sai kasvojenkohotuksen vuonna 2003 ilmestyneessä Sands of Time -pelissä, siitä tuli välitön hitti. Sands of Timen luova ohjaaja Patrice Désilets asetettiin myös suunnitteilla olleen sivuseikkailun ruoriin. Désilets kuitenkin uskoi, että seinillä juoksentelevan prinssin seikkailut oli sellaisenaan pumpattu kuiviin. Hänen mielestään prinssi ei ensisijaisesti ole toimintasankari, vaan joku, joka odottaa kuninkaaksi tuloa. Niinpä lähetymistapaa lähdettiin muuttamaan seuraavaa peliä varten.

Désilets oli innostunut salaseuroista, ja oli tuohon aikaan erityisen viehättynyt Lähi-idän alueella toimineesta Hashashin-järjestöstä. Tästä poiki ajatus: mitä jos pelaaja ei pelaisikaan itse prinssinä? Idean ympärille alkoi nopeasti kasvaa uusi asetelma. Pelaajan tehtävänä olisi toimia salamurhaajana ja suojella tekoälyn ohjaamaa nuorta prinssiä. Ensimmäisen vuoden ajan pelin nimi olikin Prince of Persia: Assassins.

Projektin edistyessä salamurhaaja kuitenkin työnsi pelin keskiössä ollutta prinssiä yhä enemmän ja enemmän taka-alalle. Peli oli Désilets’n mukaan yhä Prince of Persia, mutta Ubisoftin harmiksi varsinainen prinssi loisti poissaolollaan. Lisäksi peli oli synkempi ja ammensi historiankirjoista huomattavasti enemmän kuin sarjan aikaisemmat osat. Ohjaajan vakuutteluista huolimatta lopullinen tuote muistuttikin yhä vähemmän ja vähemmän sarjan peliä, vaikka parkour-henkinen toiminta pysyikin mukana. Lopulta Ubisoft iski hanskat tiskiin ja myöntyi luomaan kokonaan uuden nimikkeen Désilets’n visiota varten.

Désilets on kertonut olevansa varma, että Prince of Persia: Assassins olisi asetelmansa puolesta toiminut. Ehkä henkivartija-ajatus pidetään mielessä, mikäli Persian prinssin seikkailut polkaistaan joskus uudelleen käyntiin?

Lue lisää:
The history of Assassin’s Creed
The true history of Assassin’s Creed

Lisää luettavaa