THQ Nordicin ja Koch Median omistava ruotsalaisfirma Embracer Group on kasvattamassa jälleen kerran valtakuntaansa uudella hankinnalla. Mukaan samaan perheeseen on liittymässä nyt amerikkalaisperäinen Saber Interactive, jonka yksi viimeisimpiä menestystitteleitä on ollut yhteistyöräiskintä World War Z.

Embracer ilmoittaa kauppojen alustavaksi hinnaksi 150 miljoonaa dollaria, joskin se voi nousta arvoltaan vielä myös 525 miljoonaan lisäkauppahinnan kautta. Diilin jälkeen Saber jatkaa toimintaansa omana ryhmänään Embracerin sisällä THQ Nordicin, Koch Median, Coffee Stainin ja Amplifier Game Investin rinnalla.

– Saber on ollut tutkassamme pitkään historiallaan tehdä tasaisen laadukasta työtä. Heidän kunnianhimoiset liikkeensä omakustanneprojektien suuntaan on ollut viimeisinä vuosina erityisen vakuuttavaa varsinkin World War Z:n, kanssa, joka on myynyt yli kolme miljoonaa kappaletta. Vaikka Saber pysyy omana yhtiöön Embracer Groupin sisällä, odotamme innolla mahdollisuutta tehdä heidän kanssaan yhteistyötä kohottaaksemme heidän kykyään luoda ja markkinoida johtavia nimikkeitä, Embracer Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Lars Wingefors toteaa.

Saber Interactive koostuu kaikkiaan noin 600 työntekijästä, jotka ovat jakautuneet kuuteen eri studioon. Toimipisteet sillä on Amerikan ohella Ruotsissa, Valko-Venäjällä, Espanjassa ja Portugalissa. World War Z:n ohella se on viime aikoina työskennellyt The Witcher 3:n ja Vampyrin Switch-käännöksen parissa. Aiemmin tällä viikolla sen kehittämä SnowRunner sai yhtälailla päiväyksen.

Lähde: THQ Nordic

Lisää luettavaa