THQ Nordic repäisi taas: suomalainen romurallikehittäjä Bugbear ja Goat Simulator -tekijät ovat nyt osa samaa perhettä

Bugbear ja Coffee Stain Studios kuuluvat nyt osaksi THQ Nordic.

14.11.2018 16:15

Suomalaisstudio Bugbear Entertainment ja ruotsalainen Coffee Stain Studios ovat siiryneet THQ Nordicin omistukseen. Tähän mennessä itsenäisesti toimineesta Bugbearista THQ Nordic kertoo hankkineensa ainakin näin alustavasti 90 prosentin osake-enemmistön, kun Coffee Stainista se on napannut haltuunsa firman kokonaisuudessaan.

Bugbear sai aiemmin tänä vuonna pitkällisen kehityksen jälkeen Wreckfest-romurallipelinsä valmiiksi pc:lle ja pyrkii tuomaan sen seuraavaksi konsoleille. THQ Nordic on toiminut Wreckfestin julkaisijana. Aikaisemmin suomalaistudio on niittänyt mainetta FlatOut-ajopelisarjan luojana ja Ridge Racer Unboundedin tekijänä.

Coffee Stain Studiosin monet tietänet edelleen parhaiten Goat Simulatorista. Se on yhtälailla tehnyt kuitenkin tornipuolustuskeskeistä Sanctum-sarjaa on sittemmin levittäytynyt myös julkaisemaan pelejä, kuten Deep Rock Galacticin. THQ Nordic saa kaupoissa kaikki Coffee Stainin omistamat pelioikeudet, mutta yhtiö jatkaa toimintaansa silti itsenäisessä muodossa.

Bugbear ja Coffee Stain muodostavat vasta vain osan THQ Nordicin viimeaikaisista hankinnoista. Yhtiö on erityisesti haalinut itselleen haltuunsa runsain määrin varjoon jääneitä pelisarjoja, kuten Alone in the Darkin, Kingdoms of Amalurin ja TimeSplittersin. Peliyhtiö Deep Silverin omistava Koch Media on sekin nykyisin osa samaa perhettä THQ Nordicin kanssa.

Lähde: THQ Nordic (1), (2)

Lisää luettavaa