The Witcher -roolipelien kehittäjä laajenee (päivitetty)

CD Projekt RED on päässyt pisteeseen, joka mahdollistaa sen laajenevan uuden studion voimin.

17.6.2013 17:44

Puolalainen pelitalo CD Projekt RED elää mielenkiintoisia aikoja. Varsovassa päämajaansa pitävä yhtiö esitteli viime viikon E3-messuilla ensimmäistä kertaa laajemmin mittavaa The Witcher 3: Wild Hunt -peliään, minkä ohella nyt on tullut ilmi, että se on pystyttämässä myös uutta pelinkehitystiimiä Krakovaan.

Parhaillaan uuteen studioon haetaankin jo jonkin verran uutta verta. Kotisivuillaan CD Projekt RED ilmoittaa tällä hetkellä kaipaavansa tuoreisiin tiloihinsa konseptitaiteilijaa.

Kokonaisuudessaan koko CD Projekt -yhtiöllä on jo lähemmäs 20 vuoden edestä kokemusta viihdetuotteiden, kuten pelien, jakelusta Puolassa. Varsinaiseen pelinkehitykseen se loikkasi kuitenkin mukaan vasta juurikin CD Projekt REDin perustamisen myötä vuonna 2002. Studio on tähän mennessä ehtinyt keräämään roimasti mainetta The Witcher -sarjallaan, jonka pelejä on myyty tähän mennessä yhteensä yli viisi miljoonaa kappaletta.

Myös pelilatauskauppa GOG.com on osa CD Projektia.

Andrzej Sapkowskin fantasiakirjoihin pohjautuvan The Witcher 3:n ohella CD Projekt RED työstää tällä hetkellä lisäksi ainakin Cyberpunk 2020 -pöytäroolipelin maailmaan sijoittuvaa Cyberpunk 2077 -peliä. Kehittäjät eivät ole myöskään unohtaneet The Witcher 2 -yhteisöä, vaan ovat tukeneet sitä ilmaisilla REDKit-työkaluillaan.

Ohessa vielä hieman lisää videofiilistelyä The Witcher 3:sta.

Päivitys kello 20.44 CD Projekt RED -pomo Adam Badowski on kertonut Eurogamerille, että uusi Krakovan studio on työstämässä noin 20 tunnin pituista ”pienempää” peliprojektia 20 hengen ydintiimillä. Suunnitelmissa olisi myös toinen vastaavan kokoluokan projekti.

Lähde: CD Projekt RED, Magiczny Kraków

Lisää luettavaa