Melankolinen The Novelist tasapainottelee unelmien ja velvollisuuksien välillä

Indiekehityksen pariin lähtenyt Kent Hudson on julkaisemassa kesällä The Novelist -pelin, joka käsittelee astetta maanläheisempiä teemoja yliluonnollisuuden avulla.

14.5.2013 16:37

BioShock 2:n ja Deus Ex: Invisible Warin parissa muun muassa työskennellyt pelisuunnittelija Kent Hudson on aikeissa tarjota seuraavaksi astetta rauhallisempaa koettavaa pelaajille. Mies on tällä viikolla julkistanut työstävänsä itsenäisesti pc-peliä The Novelist, joka Hudsonin mukaan käsittelee teemoiltaan niin perhettä, elämää kuin myös tekemiämme valintoja.

The Novelistin keskiössä nähdään elämänsä tärkeintä romaania työstävä kirjailija, jolla on vaikeuksia löytää aikaa sekä työlleen että vaimolleen ja lapselleen. Pelin tärkeimpiä koukkuja onkin saada kirjailija tasapainottelemaan eri vaihtoehtojen välillä ja lopulta vaikuttaa, mihin suuntaan miehen ura ja perhe lähtevät.

Pelaaja ei kuitenkaan ota The Novelistissa haltuunsa itse kirjailijaa tai tämän perheenjäseniä. Ohjaukseen saadaan nimittäin perheen kesäasunnossa majaileva kummitusmainen olemus, jolla pelaaja erilaisin keinoin johdattelee perheenjäseniä tekemään erilaisia asioita. Matkassa auttaa muun muassa kyky lukea ajatuksia.

Aivan suoraviivaista kummituksenakaan oleminen ei kuitenkaan ole, sillä olemuksen on pidettävä olemassaolonsa jatkuvasti salaisuutena. Hudson myös korostaa, että jokaisella pelissä tehtävällä valinnalla on hintansa.

The Novelist on tarkoitus saada julkaistua tulevan kesän aikana. Hudson myy peliä jo ennakkoon sen kotisivuilla, mutta pyrkii myös saamaan sitä parhaillaan Steamiin. Sen Greenlight-sivut löytää tästä.

Ohessa The Novelistin traileri.

Lähde: The Novelist (kotisivut)

Lisää luettavaa